Wil jij weer blij, vrij en gezond leven?

Wil jij weten wat een Journey, een Helende Reis voor jou kan betekenen?

Kun jij de 1e stap naar jezelf zetten?

Als ervaringsdeskundige en geaccrediteerd Journey Practioner weet ik hoe het voor jou voelt en kan ik je optimaal begeleiden.

Ik kwam in aanraking met het boek van Brandon Bays “De Helende Reis” en ik besloot een Journey te maken en wat er daarna gebeurde was een stroom van emotioneel loslaten die niet meer te stuiten was.
Eindelijk mocht ik zeggen wat ik nooit had kunnen zeggen. Verdriet, boosheid, angst, onzekerheid, pijn, onbegrip en weerstand wat diep binnen in mijn lichaamscellen opgeslagen zat, mocht eindelijk gezien en gehoord worden. Het heeft mijn leven totaal veranderd.

In meer dan 15 jaar heb ik al honderden mensen met allerlei emotionele en lichamelijke klachten en ziektes waaronder ook kanker met een Journey begeleid met mooie resultaten. Door te luisteren, in te voelen en door mijn eigen ervaringen en inzichten weet en voel ik precies hoe het voor jou is. Ook omdat mijn eigen man kanker kreeg, weet ik precies hoe het nu voor jou voelt. Hierdoor kan ik je optimaal begeleiden bij jouw Journey. Ook jij kunt jouw emoties loslaten waardoor het zelfhelend vermogen van je lichaam weer geactiveerd kan worden.
Zet jij, net als ik toen, ook de 1e stap zodat je je weer blij en vrij gaat voelen en je weer volledig in je eigen kracht komt?

Vraag jij je af of een Journey iets voor je is?

Voel je je onzeker en heb je geen zelfvertrouwen of eigenwaarde? Geen vertrouwen meer in je lichaam of in de toekomst?
Voel je je eenzaam, down, verdrietig en zit jouw gevoel op slot?
Rouw je omdat jouw lichaam niet meer zo functioneert als vroeger of omdat je iemand verloren hebt aan kanker?
Zit er heel veel boosheid in jou? Op wie of wat ben je boos?
Heb je altijd sterk moeten zijn en was er geen ruimte voor jouw emoties?
Wie luistert er nu naar jou?
Ben je zo moe omdat je altijd voor een ander zorgt. Wie zorgt er nu voor jou?

Wil jij weer helemaal jezelf te worden?

u
Wil jij weer je zelfvertrouwen en eigenwaarde terug, weer het vertrouwen in je lichaam en in de toekomst krijgen, ook als je genezen bent?
u
Wil jij jouw gevoel weer openen en jouw verdriet, pijn en eenzaamheid uiten zodat je je weer blij en vrij gaat voelen?
u
Wil jij vanaf nu weer voor jezelf zorgen zodat je niet meer moe bent en weer energie hebt?
u
Wil jij jouw boosheid uiten of de boosheid dat jouw lichaam je in de steek heeft gelaten?
u
Wil jij nu ook wel eens op een schouder leunen en dat jouw gevoel, angst, onmacht en weerstand er ook toe doet?
u
Wil jij, ondanks het verdriet, acceptatie, vrede en rust krijgen?
In je kinderjaren heb je heel veel emoties ingeslikt, deze emoties zijn in jouw lichaamscellen gaan zitten en je hebt er een deksel op gedaan. Hierdoor heb je jezelf (onbewust) heel veel aangeleerd.

Misschien is je zelfvertrouwen helemaal verdwenen of kon je jouw verdriet, angst, pijn en eenzaamheid niet uiten, wilde je steeds zorgen om maar gezien te worden, mocht je niet boos zijn of heb je altijd sterk moeten zijn? Hierdoor leef je nu volgens een bepaald patroon, want je weet niet meer anders. Maar klopt dit nog wel voor jou? Of wil je het verleden loslaten en eindelijk de dingen zeggen die je nooit hebt kunnen zeggen zodat jij je weer blij, vrij en gelukkig gaat voelen. Wie ben je werkelijk?

N
Als ervaren Journey Practioner help ik jou om te gaan voelen waar jouw zelfvertrouwen en eigenwaarde verdwenen is zodat je dit los gaat laten en jij weer volledig in zelfvertrouwen verder kunt.
N
Ik help je graag om in alle veiligheid jouw verdriet, pijn en eenzaamheid te uiten zodat jouw gevoel weer gehoord en gezien wordt.
N
Hoe zou het voor jou voelen als jouw boosheid gehoord en gezien wordt en daarna door vergeving uit je lichaam gaat?
N
Zou het niet fijn zijn als je jouw muur gaat afbreken, je niet meer sterk hoeft te zijn, dat jouw angst, onmacht, weerstand gezien wordt waardoor jouw gevoel er ook toe doet. Dat je hulp mag vragen, want samen sta je sterk.
N
Hoe zou het voelen als jij door een Journey in jouw rouwproces acceptatie, vrede en rust zou krijgen?

We gaan samen op zoek naar wat jouw lichaam je te zeggen heeft.

U
Vanuit zelfvertrouwen ga jij verder waardoor jij beter met je (ex)ziekte kunt omgaan en de juiste keuzes gaat maken.
U
Jouw gevoel zit niet meer op slot, je merkt dat er weer naar jou geluisterd wordt omdat jij iets bij jezelf hebt opgelost.
U
Jouw moeheid verdwijnt, je krijgt weer energie omdat je weer voor jezelf zorgt.
U
Jouw boosheid is verdwenen doordat jij eindelijk hebt kunnen zeggen wat je nooit hebt kunnen zeggen.
U
Je hebt jouw angst, onmacht, weerstand losgelaten, jouw gevoel weer herkend waardoor jij weer open bent en je merkt dat je nu ook hulp kunt vragen.
U
Vanuit acceptatie ga je rust en vrede krijgen waardoor jouw rouwproces de kans krijgt om te helen.
Het is mijn missie als jij emotionele of fysieke klachten hebt, ziek bent, kanker hebt, ook als je al genezen bent, om jou en jouw naaste omgeving te helpen om angst en verdriet los te laten waardoor er weer vertrouwen komt met meer energie en rust.
Ben jij bereid om in jezelf te gaan kijken? Wanneer jij een Journey gaat maken zul je merken dat je van binnen weer de zon gaat voelen. Het is zo´n mooi cadeau aan jezelf. Je maakt je rugzak leeg die op jouw levensweg is gevuld. Volledig vanuit vrijheid leven zoals jij wilt leven. Je komt terug bij wie jij in werkelijkheid bent waardoor het zelfhelend vermogen van je lichaam weer geactiveerd kan worden. Zet jij de 1e stap naar jezelf?

Waarom kiezen voor een Journey bij praktijk Journey Therapie “de Bron”?

Door mijn eigen ervaringen kan ik je heel goed begeleiden om samen te kijken waardoor jij ziek bent geworden, welke patronen jij hebt ontwikkeld zodat het je duidelijk wordt waarom het heden door jouw verleden wordt bepaalt. Mijn grote kracht is dat ik naar jou luister, voel wat er bij jou speelt waardoor jij in alle veiligheid bij de kern van jouw probleem komt zodat je dit achter je kunt laten.
Doordat mijn eigen man kanker heeft gehad voel en weet ik heel goed hoe het nu voor jou is. Ook vanuit mijn eigen ervaringen weet ik hoe het voelt om contact te maken met je diepere bewustzijnslagen. Als jij pijn, verdriet en boosheid naar boven haalt voel ik heel goed hoe het voor jou voelt. En doordat jij jezelf de antwoorden gaat geven krijg je diep transformerende inzichten.
Ook werk ik vanuit huis waardoor dit een hele veilige omgeving is.
Als jij kiest voor een Journey ga je hele grote stappen zetten. In het (gratis) intakegesprek luister ik eerst naar jouw verhaal, hoe voelt het voor jou? Waar heb je last van? Daarna gaan we samen de Journey in en mag jij eindelijk gaan zeggen wat je nooit hebt kunnen zeggen, jouw verdriet, pijn en boosheid gaan uiten, waardoor jij de deur naar jouw gevoel weer opent. Je gaat je weer gehoord en gezien voelen. Elke Journey is ook een afgesloten geheel. Met 1 Journey los je al veel op, maak je meer Journey’s (zie ook het kortingspakket) dan los je nog meer op en zal de heling nog sneller gaan.

De Journey, de Helende Reis

Hoe werkt de Journey?

De Journey werkt zeer intens, zowel op emotioneel als op cellulair en DNA niveau. Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs o.a. door Candice Perth dat het geheugen niet alleen in onze hersenen zit maar ook in onze lichaamscellen is opgeslagen.
Zo is het nu bekend dat herinneringen aan emotionele gebeurtenissen zich kunnen vastzetten in de eiwitstructuren van onze cellen. Ons lichaam bestaat voor 70% uit water. De structuur van water verandert door positieve en negatieve emoties. (zie blog Masaru Emoto) Emoties geven een chemische reactie in je lichaam.
Deze reactie wordt onbewust opgeslagen in jouw lichaamscellen.
Hierdoor kunnen je cellen veranderen waardoor je vastloopt of zelfs ziek wordt.
De cellen in je lichaam vernieuwen zich steeds. Kijk maar eens als je in de zomer een mooie bruine kleur hebt. Na 3 à 4 weken is de kleur weer verdwenen omdat de cellen van je huid zijn vernieuwd. Je oogcellen doen er bv. 2 dagen over, de cellen van je maag 4 dagen en de cellen van je lever 6 weken. Zo vernieuwt ieder lichaamsdeel zich en na een jaar ben je helemaal nieuw.
Hoe kan het dan dat je nog steeds vastloopt of dat je ziek bent geworden? Je oude cellen met de emoties erin programmeren zich op de oude manier naar je nieuwe cellen omdat ze niet beter weten en dus verandert er niets. Door in een Journey de emoties opnieuw te beleven en ze daarna los te laten door vergeving, maak je jouw cellen weer schoon en programmeren ze zich ook schoon naar je nieuwe cellen. Hierdoor spreek je het zelfhelend vermogen van je lichaam weer aan.

Brandon Bays de grondlegster van de Journey heeft, op basis van deze kennis, een therapievorm ontwikkeld waarmee zij zichzelf genas van een levensbedreigende tumor in haar buik.

In een Journey ga je jezelf bevrijden van oude emotionele blokkades en hun lichamelijke en emotionele gevolgen.

In je kinderjaren heb je vaak veel emoties ingeslikt en hierdoor heb je je onbewust veel aangeleerd, bv. dat je altijd sterk moet zijn, of juist niet sterk, je emoties niet kunt uiten, dat je bang bent of je soms zelfs slachtoffer voelt. Je denkt dan later dat dit zo hoort. Je weet niet meer anders en je leeft volgens een bepaald patroon.

Ook krijg je DNA van je ouders en grootouders mee en daarmee ook hun emoties. Door deze emotionele en lichamelijke blokkades vul je jouw rugzak steeds meer en wordt hij steeds zwaarder.

In een Journey ga je eindelijk zeggen wat je nooit hebt kunnen zeggen. Je gaat jouw verdriet, boosheid, angst, onmacht, onzekerheid en teleurstellingen uitwerken en loslaten. Ook de patronen/overtuigingen die je bent gaan leven. Je gaat ontdekken waar deze emoties, patronen en overtuigingen zijn ontstaan en wie hier mee te maken hebben gehad. Je maakt je rugzak leeg waardoor je jouw lichaam weer gaat ondersteunen. Je gaat op reis in jezelf. In een Journey zit je in een stoel met je ogen dicht, het lijkt op een meditatie maar het is ook een heel wakker bewustzijn terwijl je toch geen benul van tijd hebt. Je kunt ook ieder moment uit de reis stappen.

De Journey werkt op een heel diep niveau.

Het brengt je terug naar je eigen Ik, naar dat deel van jou wat pure liefde is, naar jouw waarheid, jouw kracht en vrijheid, waardoor je diep transformerende inzichten krijgt en het zelfhelend vermogen van je lichaam weer geactiveerd kan worden.

Je lost iets bij jezelf op en daardoor verandert alles in en om jou heen.

Je gaat weer meer energie en vertrouwen in je lichaam krijgen, je ontdekt dat je hulp mag vragen waardoor je weer rust, meer zelfvertrouwen en eigenwaarde krijgt want jij gaat weer voor jezelf staan.

De Journey kan heel goed gecombineerd worden met andere alternatieve of medische behandelingen in het reguliere circuit
maar vervangt ze niet.  Bij klachten raad ik je ook altijd aan om een arts te raadplegen.

Vanuit vrijheid en verantwoordelijkheid kun jij je eigen weg naar gezondheid kiezen.
Ik hoop vanuit mijn hart dat de reguliere geneeskunde en de Journey ooit mogen gaan samenwerken.

Emotionele Reis

Met de emotionele reis ga je door emoties heen en kom je bij jouw diepste kern, jouw eigen bron.
Bij een symbolisch kampvuur ga je negatieve emoties uiten en je vergeeft vanuit je hart de mensen die de oorzaak waren van deze negatieve emoties zodat je bevrijd wordt van je blokkades.
Je vergeeft niet het gedrag van de mens maar de ziel.

Fysieke Reis

In de fysieke reis vormen lichamelijke klachten het uitgangspunt. Door middel van een geleide visualisatie kom je in contact met een celherinnering op een bepaalde plaats in je lichaam en kijk je welke emoties hiermee samenhangen. Deze worden getransformeerd of omgevormd, zodat de negatieve, ziekmakende lading die hieraan gekoppeld is, verdwijnt of positief verandert.
Ook staat het uiten en vergeven vanuit je hart van negatieve en belemmerende emoties in deze reis centraal.

Designer Reis

De designer reis is een combinatie van de emotionele reis en de fysieke reis.
In deze reis kom je vanzelf terecht bij de dingen die op dit moment het belangrijkste zijn om als eerste te worden opgelost. Ook bij deze reis is het duurzaam oplossen van diepliggende emotionele blokkades, door het uiten van de emotie en het vergeven vanuit je hart van degene die hierbij betrokken zijn, een heel belangrijk onderdeel.
Deze reis zal in de meeste gevallen als eerste reis worden gebruikt.

No Ego Reis

Je ego is het laagje vernis dat het licht van jouw Bron bedekt. Het is je vermeende identiteit, die het gevolg is van alle ellende in je leven. In deze reis wordt je wakker voor hoe jouw ego met je heeft gespeeld en je verwijdert de leugen van je eigen beperkingen.
We bestrijden mogelijke gedragsveranderingen nogal eens met de overtuiging: “Dat is nu eenmaal mijn karakter en daar doe je niets aan.” Met de no ego reis doorbreek je dit patroon en wordt je weer vrij.

Levensdoel Reis

Zijn er vragen als: “Waarom ben ik hier op aarde?” of “Wat doe ik hier?” dan is een levensdoel reis heel geschikt om meer inzicht te krijgen. De antwoorden liggen ergens in de cellen van je lichaam, in jouw bewustzijn, opgeslagen. Met deze reis ga je hiermee aan de slag. Je raakt belemmerende en beperkende overtuigingen over jezelf en anderen kwijt.
De levensdoel reis is een diepgaande, moeiteloze manier om je ware roeping te ontdekken.

Overvloed Reis

In deze reis los je blokkades op die jou hebben weerhouden te leven zoals jij in overvloed zou willen leven. Stille saboteurs die je al jaren hebben tegen gehouden worden opgespoord en opgeruimd zodat je manieren doorbreekt waarop je klein bent gemaakt maar ook jezelf klein hebt gehouden.
Je opent je weer voor alles wat je aan potentieel in je hebt en er komt weer ruimte om je dromen waar te maken zodat je weer overvloed toelaat op elk gebied van je gezondheid, creativiteit, welvaart, relaties, carrière en persoonlijke ontwikkeling.

Kinder Reis

Een geheel op kinderen afgestemde reis waardoor ze vrij kunnen worden van allerlei problemen op emotioneel, mentaal of fysiek gebied. Denk bijvoorbeeld aan leerproblemen op school, gedragsproblemen, pesten of gepest worden, onverwerkt verdriet, trauma’s, scheiding, verlatingsangst, eenzaamheid enz.
De Helende Reis voor kinderen lijkt veel op de fysieke reis. Hij is alleen veel speelser, als het kind zelf. Kinder reizen zijn meestal sneller en gemakkelijker dan reizen met volwassenen.

Welke stappen ga je nemen?

Je kunt voor een Journey het boek “De Helende Reis” of het boek “de Helende Reis voor kinderen” van Brandon Bays lezen maar dit hoeft niet. Soms wil je er ook blanco in gaan. Heb je wel het boek gelezen dan komen er vaak al bepaalde herinneringen of emoties bij je omhoog. Hierdoor begrijp je hoe het proces werkt en je maakt dan een bewuste keuze. Je voelt dan als het ware dat je een Journey wilt maken.
Tip: De boeken en het audio luisterboek van “De Helende Reis” zijn ook in de bibliotheek verkrijgbaar.
Omdat de Helende Reis een diepgaand en intensief proces is raad ik je aan om na de reis de rest van de dag vrij te nemen. Het proces van heling en transformatie kan diep doorwerken en je lichaam en ziel krijgen dan de tijd om te integreren.

Stap 1: Als eerste krijg je een intake waarin jij kunt aangeven wat er speelt. Dit kan telefonisch zijn, via de mail of direct voor een Journey.

Stap 2: Daarna gaan we de Journey in, deze duurt ongeveer 3 uur.

Stap 3: Na 1 week bel ik je voor de telefonische nazorg.

Stap 4: Na 1 maand bel ik je weer voor de telefonische nazorg.

Hoeveel Journey’s heb ik nodig?

Met 1 Journey kun je al veel oplossen. Elke Journey is ook een afgesloten iets.
Ben je erg ziek dan raad ik je aan om meer Journey’s te maken want daardoor gaat de heling nog veel sneller. Je kunt met het kortingspakket 3 of 6 Journey’s maken (datums bepalen we samen) waardoor je steeds meer blokkades in je lichaam opruimt en het zelfhelend vermogen van je lichaam weer kan worden aangesproken. Het is zo’n groot cadeau aan jezelf!
Als jij de eerste stap hebt gezet en je merkt na een Journey dat je een methode hebt gevonden die zo goed werkt, dan voel je ook wat je nodig hebt.

Zakelijk tarief zijn losse Journey’s ( btw vrijgesteld ) en geen kortingspakket. 

Ben je erg ziek en niet in staat om te reizen, dan kan ik naar jou toe komen. Bij bezoek aan huis reken ik per kilometer een vergoeding van €0,21. Woon je erg ver weg dan komt er reistijd bij.

Als je de reis naar Arnhem een bezwaar vind omdat je ver weg woont dan kunnen we ook via Skype een Helende Reis maken, dit werkt ook heel erg goed. 

 

Betaling bij 1 Journey is altijd contant.

Er is geen pinautomaat in de praktijk. Heb je een minimum inkomen of een uitkering en wil je toch graag komen voor een Journey, neem dan ook contact op en we kijken wat er mogelijk is. Kun je niet aanwezig zijn op de afspraak dan is het nodig om 24 uur van te voren af te bellen. Bij een niet nagekomen afspraak of te late melding worden de kosten van een Journey in rekening gebracht, omdat deze tijd speciaal voor jou is gereserveerd.

De Journey wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.  De zorgverzekeraar vergoedt steeds minder en stelt steeds meer eisen aan de Practioner.
Ik werk vanuit vrijheid zodat de privacy van mijn cliënten gewaarborgd wordt.

Vraag je je af waarom ben ik ziek geworden, wat laat mijn lichaam mij weten?

Door een Journey kom je hier achter.

Samen een Journey maken?

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken mail of bel me dan.
Kan ik de telefoon even niet opnemen, spreek dan het antwoordapparaat in en ik bel je zo spoedig mogelijk terug.
Ik vind het fijn om jou te mogen begeleiden, de intake is gratis.
En woon je ver weg dan kunnen we ook via Skype een Helende Reis maken.

Praktijk Journey Therapie “de Bron”
Meta Rook
Reurikwei 19
6843 XT Arnhem
Tel. 026-3810209
E-mail praktijk@journeytherapiedebron.nl

Rekeningnummer:  NL96 ABNA 0495 6128 63

BTW-ID: NL 001510786B71

KVK 09185775

Neem contact met me op

8 + 3 =

Praktijk Journey Therapie “de Bron”

Routebeschrijving

Kom je met het openbaar vervoer stap dan op het centraal station in Arnhem uit.
Pak vervolgens de bus, lijn 1 De Laar West of lijn 5 De Schuytgraaf en stap bij de halte Elderveld ( wordt ook Hagemanswei genoemd ) uit.
Je loopt in dezelfde richting als de bus verder rijdt, dan 1e straat rechts.
Nummer 19 vind je aan je linkerhand.

Ervaringen uit de praktijk

Hersentumor
Lieve medereizigers, Meta heeft mij gevraagd een verslag op haar website te zetten over mijn ervaringen. Dat doe ik graag. Ik ga dan even terug naar wat er de afgelopen tijd met mij is gebeurd. Op 27 november zou ik een neuspoliepen operatie ondergaan. Echter, dit bleek heel wat anders te zijn en na allerlei onderzoeken en scans kreeg ik op 9 februari te horen dat het een kwaadaardige tumor was in mijn linker bovenkaak.

Bovendien scheen ik een goedaardige hersentumor te hebben! Toen stortte mijn hele wereld in!! Hoe kan dat nou? Ik had al zoveel moeilijke dingen meegemaakt, bijvoorbeeld 2 scheidingen achter de rug, waarom nu dit???? Op 14 april is mijn linker bovenkaak eruit gehaald en vanaf die tijd, draag ik een prothese. Dat was heel erg wennen. Het praten ging nog niet zo makkelijk. Ik heb 2 dagen in het ziekenhuis gelegen en in die tijd, kreeg ik het boek “De Helende Reis” van de oudste zoon van mijn partner. Ik heb het in één adem uitgelezen. Het boeide mij enorm. Ik herstelde vrij snel van die operatie en kreeg na 6 weken 33 bestralingen verdeeld over 6 1/2 week. Ik werd in die periode steeds vermoeider en had dus weinig energie om me met andere dingen bezig te houden. Ik was vaak down en zag de toekomst niet zo rooskleurig. Totdat mijn dochter Simone mij erop attent maakte, dat ik het boek wel gelezen had, maar er verder niets mee deed! Werd het niet eens tijd? Dat vond ik eigenlijk ook. Ik ben toen op internet gaan zoeken en vond Meta. Haar website sprak me erg aan en ik heb haar diezelfde dag gebeld. Ze is de volgende dag naar mij toegekomen en heeft ze mijn eerste reis begeleid. Ik was erg onder de indruk, wat er allemaal met mij gebeurde. Voor de reis was ik erg onrustig en onzeker en na de reis, voelde ik me vol vertrouwen en in mijn rust. Dat was een heerlijk gevoel!! Natuurlijk kon ik dat nog niet altijd zo blijven voelen. Zeker wanneer er weer dingen als nog een operatie op mijn pad kwamen. Maar dan belde Meta en gaf ze weer adviezen over hoe ik het “denken” om kon zetten in “voelen naar je hart”. Daar heb ik heel veel aan gehad. Er waren inmiddels 3 MRI-onderzoeken geweest vanwege de hersentumor en de laatste was op 23 oktober. De uitslag was: stabiel gebleven, zeker niet gegroeid, misschien zelfs wel kleiner geworden.  De neuroloog vond dat onverklaarbaar.

Ik niet, dat begrijpen jullie!! Ik heb dat ook samen met Meta besproken en we waren allebei erg blij!! Hoe het nu met me gaat? Elke dag een stukje beter. Ik ga steeds meer van mezelf houden en ontdekken. Ik zorg nu veel beter voor mezelf en kan al veel beter loslaten. Ik lees ook veel over wat me bezig houdt. Bijv. over mijn angst en onzekerheid. Dat maakt me ook sterker. Elke dag leer ik er weer wat bij. Ik hoop hierbij een bijdrage te hebben geleverd aan allen, die ook een zware periode achter de rug hebben.  Er is en blijft werk aan de winkel. Daar ben ik me wel bewust van. Maar als je daardoor gelukkig met jezelf kunt zijn is dat heel wat waard. Ik wens jullie nog vele goede reizen toe!!

Liefs, een medereiziger

Loslaten van verdriet, angst en boosheid
Mijn Helende Reis bij jou was fantastisch. Van tevoren wist ik niet wat ik moest verwachten. Natuurlijk had ik hier en daar wat gelezen, maar het ondergaan is toch een hele ervaring op zich. Ik was, ben, onder de indruk van jouw zorg en aandacht die je de hele 5(!) uur voor mij had. Jij gaf mij alle ruimte en tijd die ik nodig had om naar boven te laten komen wat er in mij zat. En dat was veel. Je liet me langzaam, rustig afdalen in mijzelf zonder druk. Alles was zoals het was en kwam zoals het kwam. Ik had veel pijn in mijn buik, wat uit heel veel facetten bleek te bestaan. Verdriet, angst, frustratie, boosheid. Het kwam allemaal naar boven.

Jij liet het mij allemaal doorleven en zelfs omarmen. Daarna bij het kampvuur wilde ik gesprekken hebben met alle leden van mijn gezin (broer, zus, vader, moeder). Het was ongelooflijk wat voor gesprekken ik met hen kon voeren, zonder dat zij er echt fysiek bij waren. Jij gaf hiervoor de ruimte en stelde de juiste vragen. Ook vroeg je steeds door, met als gevolg dat wat dwars zat naar boven kwam. Ik vond het ongelooflijk te ervaren wat hun kant van het verhaal was. Dat was een eye-opener. Dat gaf ook ruimte voor vergeving, omdat het echt was. Alleen bij mijn moeder, met wie ik het meeste te dealen had, kwam niet alles naar boven. Althans niet tijdens de reis. Dat kwam niet door jou, meer door mijzelf. ik liet niet alle gevoelens er helemaal zijn. Des te bijzonderder was het dat het alsnog de volgende dag wel helemaal naar boven kwam. Na de Helende Reis was ik heel moe. Ik verbleef de dagen na de Helende Reis niet thuis, zodat ik echt alles kon laten zijn zoals het was (zonder kleine kinderen, huishouden en alle dagelijkse beslommeringen). Dat was heel fijn en voor mij ook nodig. Die avond als een blok geslapen. De volgende dag werd ik niet prettig wakker. Onrustig en met een naar gevoel. Dat viel mij een beetje tegen, want ik hoopte op enorm veel energie en blijheid. Ik begon wat te lezen op internet over de ‘dagen na de reis’ en opeens gebeurde het. Ik begon onbedaarlijk te huilen. Ik moest huilen zoals ik nog nooit, of in ieder geval niet meer sinds mijn kind zijn, had gehuild. Met enorme golven kwam het boven. Op dat moment hoorde ik jou, de hele tijd mij coachen. ‘Laat het maar naar boven komen’, ‘Zit er nog meer: laat ook dat naar boven komen’. ‘Laat alles er gewoon zijn zoals het is’. Zonder dat je er echt was, hielp je mij dus ook de volgende dag, om mijn Helende Reis voort te zetten. Na enorm veel tranen en tissues verder, kwam er boosheid. Enorme boosheid. Ook dat liet ik er zijn. Sterker nog: ik zat op de bank en begon alle boosheid op de bank af te reageren door te slaan. Ondertussen schreeuwde ik allerlei kreten. Alle frustraties ten opzichte van mijn moeder kwamen naar boven. Dat wat ik de dag ervoor niet naar boven durfde te laten komen: er was geen houden meer aan. Dit was enorm, en ook enorm goed. Na zo’n anderhalf uur werd ik rustig en was er veel van mij afgevallen. Ik voelde me echt lichter. De dagen erna voelde ik mij nog lichter. Een week of twee geleden zat mij weer wat dwars. Ik wist niet precies wat, maar voelde weer zo’n knoop in mijn buik. Opeens voelde ik weer jouw aanwezigheid en stem: ‘Laat het maar naar boven komen, omarm het’. En ook toen kwam er weer van alles uit. Dit maal vooral een conflict met mezelf, met mijn lijf. Ook dit was weer een korte Helende Reis, Je hebt er dus voor gezorgd dat er een soort continuïteit is ontstaan in mijn Helende Reis. Ik kan het weer oproepen, waardoor ik mijn gevoelens naar boven kan laten komen. Ik vind dat heel bijzonder en denk oprecht dat dit door jou komt. Door je betrokkenheid en hoe jij je inzet voor anderen. Ik kan niet anders zeggen dan dat het inderdaad een mooi kado is aan jezelf om bij jou een Helende Reis te ondergaan. Heel erg bedankt voor je goede zorgen, je warme liefdevolle aandacht en je deskundigheid! En voor het nog steeds begeleiden van mijn reizen op afstand!

Veel liefs, Minke

Het leven makkelijker los kunnen laten en het leven alleen beter verder kunnen gaan

Mijn man, pas 59 jaar jong, had kanker en in de laatste periode van zijn leven heeft hij hulp gezocht bij Meta om inzichten over zijn leven en zichzelf te krijgen. Hij heeft in een hele korte periode heel veel over zichzelf geleerd, waardoor hij heel veel ballast heeft losgelaten en het leven beter kon loslaten. Voor mij betekende de naderende dood van mijn man dat ik, na bijna 35 jaar huwelijk, alleen verder moest. Iets waar ik erg tegenop zag. Dit had ook te maken met mijn jeugd. Ik ben bij Meta gekomen voor- en na het overlijden van mijn man en heb veel inzichten gekregen over mijn alleen-zijn gevoel. Na het overlijden van mijn man heb ik weer een sessie gedaan en hier kwam mijn man als gids naar voren. Heel speciaal. Ik ben in deze sessie gaan inzien dat vele oude patronen in mijn leven, die mij angst inboezemden, er helemaal niet meer waren, als ik hier naar durfde te kijken. Op een bepaald moment in de sessie zei mijn man letterlijk: “Zie je het nu eindelijk”. Hij ging in een zonnestraal van mij vandaan, maar deze zonnestraal raakte mij nog wel aan. Hij zei eigenlijk: “ik ben weg, maar ik ben er nog”. Ik kwam toen in een staat van “ik ben”. De angsten/onzekerheden waren er niet meer. Gelukzalig! Een van de mooiste momenten uit mijn leven. Voor mij betekenden de sessies bij Meta heel veel inzichten over mijn leven en mijzelf. Je moet er soms doorheen en niet omheen. Ik kan het iedereen aanraden.

Marja

Cyste
Ik heb bij Meta nu verschillende reizen mogen ervaren, stuk voor stuk bijzonder en met hun eigen verhaal. Graag wil ik toch de laatste reis met jullie delen omdat dit zich uitte in een fysiek aantoonbaar resultaat! De afgelopen periode zat ik in een moeilijke en heftige periode in mijn relatie. En kwam erachter dat er voor de 3e keer een cyste was geconstateerd. De 2 vorige keren moesten deze operatief verwijderd worden in het ziekenhuis. Maar deze keer verliep anders. Na het laatste onderzoek waarin de cyste al meer dan 5 cm groot was zei de dokter dat ik over 2 maanden weer terug moest komen voor verder onderzoek. Voor mij een enorme schok want ik wilde niet meer geopereerd worden. Ik besloot er alles aan te doen om te zorgen dat dat ook niet zou hoeven en ging terug naar Meta om een reis te maken. Deze was zeer heftig en emotioneel. Een grote symbolische lavastroom ging door het lichaam en stroomde door alle gebieden heen waar pijn, verdriet en woede lag opgeslagen. Ik voelde me leeg en moe maar opgeruimd na de reis. Die zelfde week heb ik ook mijn relatie verbroken…. wat opluchting maar ook een enorme bevrijding gaf. En besloot ik weer naar India te gaan op ‘fysieke spirituele reis’. Nu 2 maanden later ging ik terug naar het ziekenhuis voor een echo en wat blijkt…. op de plek waar de cyste zich bevond was niets meer terug te zien, de cyste is volledig verdwenen! De dokter zei dat ik met een gerust hart op reis kon gaan. Meta dankjewel voor je prachtige en liefdevolle begeleiding tijdens mijn reis, een reis die verder kan gaan in goede gezondheid voor ’t nieuwe jaar!

Michelle

Alvleesklierkanker, kunnen loslaten en vrede gevonden
Augustus ben ik bij jou geweest en heb een Helende Reis mogen maken. Terugkijkend op de afgelopen jaren is dit de meest bijzondere ervaring die ik heb gehad. Ik heb jouw begeleiding als heel positief ervaren en de kaart die je na afloop schreef over mijn reis klopt nog steeds. Na al die maanden ben ik steeds meer mezelf geworden, met meer vertrouwen in mijn eigen zijn en ik heb tijdens mijn reis ook vrede gevonden en op een positieve manier afscheid kunnen nemen van mijn moeder.

Het gevonden zelfvertrouwen, moed, kracht, liefde en los kunnen laten, komen in mijn situatie nu goed van pas. Na een periode met heel heftige pijnklachten is eind maart vastgesteld dat ik alvleesklierkanker heb. Een grote tumor, inoperabel en met uitzaaiingen op de lever. Dus mijn tijd hier is niet meer zolang als ik gehoopt had. Maar ik berust hierin en ben blij dat ik het afscheid nemen van het leven, samen met mijn man en kinderen kan en mag gaan doen. In korte tijd zijn we nog closer geworden en zoals in de reis al duidelijk was, is mijn man een grote steun en toeverlaat, die echter zelf ook de nodige steun van mij nodig heeft. Ik vertrouw erop dat ik hem en mijn beide zonen, in de tijd die ons nog gegeven is, kan voorbereiden op een leven zonder mij. Het is geen fijne mededeling maar ik voel heel sterk de behoefte om dit aan jou te laten weten. Ik ben ongelooflijk dankbaar dat ik heb mogen ervaren dat alles wat mij de laatste jaren overkomen is, een bepaalde reden heeft gehad. Namelijk het leren loslaten van alle negatieve gevoelens uit het verleden. Het leren vertrouwen te hebben in mijzelf en mijn innerlijke kracht. En deze ervaringen kan ik nu goed gebruiken in de laatste fase van mijn leven. Meta, dank je wel voor deze bijzondere ervaring.

Helene

16 oktober heeft Hélène in het Licht van de ondergaande zon deze aarde verlaten. Hélène, dank je wel voor wat je mij hebt laten zien, je moed en kracht, het vertrouwen en vooral je grote liefde voor je gezin. Ik voel me ongelooflijk dankbaar dat ik je hebben mogen leren kennen en dat ik een stukje mee heb mogen lopen in jouw reis van het leven.

Meta

Endometriose cysten
In het ziekenhuis kreeg ik te horen dat ik opnieuw endometriose cysten had, het formaat overtrof die uit vorige jaren. Ik kreeg twee opties waaruit ik kon kiezen, een hormoon behandeling of een operatie waarbij de eierstok die me nog restte verwijderd zou worden. Ik sprak daarover met een vriendin, ze raadde me het boek de Helende Reis van Brandon Bays aan. Ik mocht als ik wilde het boek van haar lenen, er lag een bladwijzer in, een folder van Meta Rook. Dezelfde dag nog las ik het boek achter elkaar uit en twee dagen later belde ik Meta.

Haar stem klonk prettig en betrouwbaar en we maakten een afspraak voor de week daarop. De reis die ik zou maken was erop gericht om de oorzaak van mijn cysten weg te nemen. Als de oorzaak een emotionele lading had kon ik dat nu aanpakken. Maar een reis is niet zomaar iets. Je neemt altijd bagage mee om onderweg niets te kort te komen en met deze reis was het niet anders. Meta hielp me hierbij, ik koos een vervoermiddel en helpers en vertrok in mijn eigen lichaam op zoek naar de oorzaak van mijn cysten. Meta loodste me voorzichtig door een complexe binnenwereld. Mijn reis bracht me door allerlei lagen die sluimerden onder mijn dagelijkse bestaan. Een parallelle wereld waarin andere wetten gelden. Tijd en ruimte lopen er door elkaar heen en daarin daalde ik af in mijn lichaam en stond uiteindelijk in een schemerige groene wereld, een woud met gezeefd licht tussen de bomen en de planten. Het was daar nogal vochtig en ik houd daar niet zo van. Daarom vroeg ik om raad aan mijn helpster. Zij bracht me naar een woestijn. Het was daar licht en droog en terwijl ik dacht dat woestijnen vijandig en onleefbaar waren, stond ik daar zo gelukkig in een hel wit licht dat de kennis van alledag wegviel. Dit was mijn bron: Licht. Mijn reis bracht me beelden, gebeurtenissen en fysieke gewaarwordingen. Alles wat ik beleefd heb laat sporen na en liggen opgeslagen in mijn lichaam, in mijn geest. Het is een wonderlijke wereld, waarin een korte ontmoeting met een non uit Angola zoveel indruk op mij maakte, dat ik haar nu vroeg om mij te begeleiden als helper op mijn reis. Zij en Meta’s stem hielpen me daar te komen waar mijn diepste pijn lag. Het lag daar waar ik het niet verwachtte, in mijn hart. Handig had ik alle jaren om die plek heen geleefd. Maar daar lag het dan, een pijn die kou veroorzaakte, die me nu na ruim dertig jaar waarschijnlijk ziek maakte. Ik sprak nooit over de oorzaak van de pijn, een gebeurtenis die allang was ondergedoken. Ik leefde verder aan het oppervlak en zo leek er niets aan de hand. Toen ik ouder werd verlangde ik hevig naar kinderen waardoor de gebeurtenis steeds weer bovenkwam, scherp, maar het verdween ook weer. Uiteindelijk bleef ik kinderloos, maar er was dus wel een kind waar ik mee verbonden ben en dat ervaarde ik voor het eerst tijdens de reis, met een overweldigend gevoel van licht en liefde. En ook na de reis heeft het gevoel me niet meer verlaten. Het enige dat me spijt is dat ik nu pas een Helende Reis heb kunnen maken. Mijn leven had er zo anders uitgezien als ik in een veel eerder stadium deze mogelijkheid had aan kunnen grijpen. Na afloop schreef Meta voor mij op een kaart wat mijn Bron was. Wat me kon helpen, wat de les was die ik hieruit zelf formuleerde en de boodschap van mijn hart. Ze belde me na een week op om te vragen hoe het met me ging? En na een maand belde ze opnieuw, we spraken over mijn vorderingen en ze vroeg me om mijn ervaringen met de reis op papier te zetten zodat ze die kon delen met anderen. Dat heb ik hierbij met plezier gedaan. Ik hoop dat anderen dezelfde weg mogen gaan en dat zij net zoveel baat hebben bij deze reis als ik. En nu, na 6 maanden is het resultaat verrassend goed. De gynaecoloog die ik al jaren bezoek en die mij al drie keer geopereerd heeft vanaf 2002, was verbaasd en zeer tevreden. We hadden een goed gesprek over mijn holistische aanpak van de Helende Reis, Reiki, een dieet en Chinese kruidentherapie. Hij zei, het is moeilijk om patiënten een andere weg te laten bewandelen. Om ze een alternatieve emotionele behandeling of een dieet te laten volgen. De motivatie om zo’n traject in te gaan is vaak erg klein, ondanks de zichtbare resultaten, zoals nu bij jou. Want van de 3 endometriose cystes waar ik voor kwam, was er één helemaal verdwenen, de andere twee waren van 7 en 10 cm doorsnede geslonken naar 3,5 en 5 centimeter. Ik slik nog steeds kruiden, geef mezelf dagelijks Reiki en hoop daarmee in de toekomst helemaal vrij te zijn van deze vorm van cystes. Mocht ik weer eens tegen iets aanlopen waar ik geen weg mee weet dan zal ik zeker opnieuw een Helende Reis bij Meta maken.

Met hartelijke groet Jeannette

Ervaringen uit Australië.

In deze video kun je zien hoe het leven van deze mensen veranderd is door de Journey.

Veelgestelde vragen

1. Vergoed de zorgverzekeraar de Journey?
De Journey wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.  De zorgverzekeraar vergoedt steeds minder en stelt steeds meer eisen aan de Practioner.
Ik werk vanuit vrijheid zodat de privacy van mijn cliënten gewaarborgd wordt.
2. Ik weet niet of ik er wel goed aan doe, ik weet niet wat er omhoog komt?
Door mijn eigen ervaring en de ervaringen van anderen zul je zien dat datgene wat op dit moment voor jou het belangrijkste is ook naar boven zal komen.
Je gaat vanuit je gevoel contact maken met jouw blokkade. Datgene wat omhoog zal komen zal ook dat zijn wat jij op dit moment aan kunt. Door dit uit te werken zul je juist zien dat er rust, ruimte, inzicht en heling komt. Het is ook niet gebaseerd op jarenlange therapeutische sessies.
Elke Helende Reis is een afgerond geheel.
3. Kan ik een Journey maken als ik onder behandeling ben bij een arts, psycholoog of alternatieve geneeskundige?
De Journey kan heel goed gecombineerd worden met medische of alternatieve behandelingen. Ik raad je zelfs aan als je fysieke klachten hebt, ziek bent, kanker hebt om een arts te raadplegen. Als Journey Practioner kan en mag ik geen medische diagnose geven. Wel is het zo als je hiernaast Journey’s doet, je enorme sprongen voorwaarts kunt maken. Het kan elkaar juist versterken. Vanuit vrijheid en verantwoordelijkheid kun je je eigen weg naar gezondheid kiezen.
Ik hoop vanuit mijn hart dat de reguliere geneeskunde en de Journey ooit mogen gaan samenwerken.
4. Werkt het altijd?
Als jij bereid bent om echt naar jezelf te kijken en oude pijn en boosheid wilt loslaten en jezelf en anderen wilt vergeven dan werkt een Journey altijd.
Dit kan op verschillende niveau’s zijn. Je krijgt diep transformerende inzichten waardoor het zelfhelend vermogen van je lichaam weer kan worden aangesproken. Toch wil het niet altijd zeggen dat dit ook direct gebeurt, soms kan een Helende Reis dit niet meteen veranderen en zijn er meerdere reizen nodig. Dit kun je van te voren nooit zeggen.

Ook kan er een reden zijn om ziek te blijven omdat het bijvoorbeeld ‘iemands tijd’ is om te sterven. Iemand die gaat sterven krijgt in een proces de mogelijkheid om nog iets af te ronden en te vergeven om zo in vrede heen te kunnen gaan.
De Journey kan hierbij een enorme ondersteuning zijn.

5. Is één Journey voldoende?
Je kunt van te voren niet zeggen hoeveel reizen je nodig hebt. Soms is één Journey voldoende om een diepgaande verandering te brengen. Heel vaak zijn er meerdere reizen nodig om alle oude pijn op te lossen. Als er al echt fysieke klachten zijn raad ik je altijd aan om meer Journey’s te maken.
Je maakt elke keer weer een stukje van jouw rugzak leeg.
Als je ziet dat je een methode hebt gevonden die zo ontzettend krachtig is, kun je besluiten om steeds meer op te lossen.
6. Hoe lang duurt een Journey?
Een Journey duurt ongeveer 3 uur. Je kunt van te voren nooit zeggen hoe lang, het hangt er helemaal vanaf wat er omhoog komt. Het hangt er ook vanaf of jij je blokkades onder ogen wilt zien. Blijf je dat punt vermijden, dan duurt je proces langer. Ga je er helemaal voor, dan kan het veel sneller gaan. Als je al veel emotioneel werk hebt verricht dan sta je ook al meer open voor jezelf.
Ook als je al meer processen hebt gedaan ga je er sneller doorheen. Als je van te voren het boek hebt gelezen begrijp je ook beter hoe het proces werkt.
Een Kinder Reis is korter en duurt ongeveer 1 uur. Wordt er getekend dan is het soms langer en kan het uitlopen naar 2 uur.

Pin It on Pinterest