Ervaringen uit de praktijk

Meta Rook ken ik als een vakkundige en liefdevolle Journeytherapeut, die haar kwaliteiten als complementair werkend therapeut weet te combineren met inzicht en kennis van de reguliere geneeskunde. Zij is dus hoog gekwalificeerd en ik kan haar ten zeerste aanbevelen.

Albert Jansen
Antroposofisch huisarts

Om een goed beeld te krijgen van alle specialiteiten binnen de wereld van het coachen heb ik een Helende Reis bij Meta ondergaan. Meta kwam op mij over als een zeer rustig, oprecht geïnteresseerd en warm persoon met een enorme passie voor haar specialisme. Meta is goed op de hoogte van hetgeen er binnen haar vakgebied speelt. Tevens wordt er vanuit haar specialisme/opleiding verwacht dat zij zich blijft ontwikkelen. Meta is een ervaren, gepassioneerd professional die haar vak verstaat.

Suzanne de Bruin
directeur Treeline-coaching

Positieve veranderingen, durf weer dingen te doen

Ik vond het spannend om aan de Helende Reis te beginnen. De rust en het vertrouwen dat ik voelde bij Meta zorgde ervoor dat ik wist dat
het wel goed kwam. Meta benadert je met veel respect, warmte en openheid wat ik als zeer prettig heb ervaren. Ze neemt de tijd voor je en neemt je figuurlijk aan de hand.
Ze helpt je net buiten je comfortzone te kijken door gerichte gevoelsvragen te stellen. Dat bied inzicht, vertrouwen en houvast. Na mijn Helende Reis merkte ik dat ik op een positieve manier veranderde.
Ik ging ineens dingen doen, die ik al lang wilde doen maar eerder nog niet durfde. Gevoelens kwamen meer aan de oppervlakte. Het voelde alsof ik een stukje ‘opgelost’ heb in mijn leerproces, wat heel bijzonder is.
De nazorg heb ik als zeer fijn ervaren, omdat ik merkte dat Meta ook tijdens het telefoongesprek de tijd en rust voor je neemt. De nabespreking werkt tevens versterkend voor het leerproces waar je in zit. Meta is een ervaren practioner en ik raad haar van harte aan.

Groetjes, Judith

Angst losgelaten

Liefdevolle en professionele begeleiding van mijn pad in het ongewisse. Het was allemaal niet zo helder,  maar Meta kon me steeds terugbrengen naar het juiste punt waar ik gebleven was om van daaruit de volgende stap te zetten. Ze gebruikte ook telkens mijn eigen wijsheid die van zich liet spreken zonder dat ik het door had. Dit bracht mij stap voor stap naar de basis van mijn angst.
De telefonische vervolg gesprekken zijn ook een hart onder de riem voor me geweest.
Meta, dank voor je hulp, ik ben je zeer erkentelijk en ik kan zo’n reis aan ieder aanbevelen die tot de bodem wil gaan om de oorzaak van zijn kwaal te vinden.

Warme groet, Marian 

De zwaarte is weg !

Lieve Meta,

De reis bij, met en mede door jou, heeft mijn leven een omwenteling gegeven van magische aard ! De vreugde voor wat er is losgelaten, wat er nu is (wie ik ben) en wat er allemaal voor moois is gekomen nadien de reis, en mag komen op mijn bijzondere pad van het leven; wordt met Liefde en vol vertrouwen omarmt. De zwaarte is weg !
De ontmoeting met jou gaf mij gelijk een vertrouwd gevoel. En de rust, vrolijkheid, meelevendheid, luchtigheid en verwondering waarmee jij werkt, is aanstekelijk! Ik heb genoten van jouw aanwezigheid, jouw ondersteuning (je voelt haarfijn aan waar iemand zit en bent razendsnel) en de belletjes nadertijd waarin je de tijd voor mij nam. Ik heb mijzelf geen mooier cadeau kunnen geven dan samen met jou op reis gaan! Ik ben je uiterst dankbaar en ik koester deze ervaring van harte.

Veel liefs, Nan

Oude ballast opgeruimd

Twee keer heb ik bij Meta een Helende Reis ondernomen. Dat was een bijzondere ervaring die nog lang nawerkte. Fijn om in zo’n korte tijd zoveel oude ballast op te kunnen ruimen, al blijft er genoeg over om mee aan de gang te gaan, als de tijd daar rijp voor is. Ik heb de reis ervaren als een bijzonder en effectief proces, dat zeer vakkundig begeleidt wordt door Meta, met veel warmte en een eindeloos geduld. Onder haar leiding voelde ik me op mijn gemak en vooral veilig.

Ellen Scheffer

Het verleden los gelaten en rust en ruimte gekregen

Mijn Helende Reis was een mooie ervaring die heel wat heeft losgemaakt. Het heeft ruimte gecreëerd in mijzelf omdat ik dingen uit het verleden heb kunnen oplossen en loslaten. De Helende Reis onder begeleiding van Meta is mooi en rustig. Je krijgt alle tijd en gelegenheid om zaken die naar boven komen te verwerken en dat alles in een ruimte die meteen aanvoelt als “thuis”. Een ruimte met mooie, helende energie die rust geeft tijdens de reis waardoor je niet wordt afgeleid.
Ik heb na 3 Helende Reizen het gevoel dat er meer rust in mezelf is gekomen en dat ik anders naar het leven kijk.
Dingen om mij heen zijn niet anders geworden, maar ik ben er anders naar gaan kijken, dingen anders gaan beleven.
Het was voor mij een erg positieve ervaring die ik niet had willen missen.

Ronald

Burn-out

Een helende reis maken, dat wilde ik al langer want, klinkt het niet prachtig? Toch duurde het even voor ik daadwerkelijk actie ondernam. Angst voor wat het met me zou doen was daar de oorzaak van. Uiteindelijk trok ik de stoute schoenen aan en zocht contact met Meta. Dat eerste telefonische gesprek verliep erg prettig en dus maakten wij een afspraak voor mijn Helende Reis. In de handen van Meta voelde ik mij veilig om deze reis te maken. Ik heb haar begeleiding ervaren als zeer betrokken en accepterend. Ook in de gesprekken in de periode erna voelde ik dat. Deze reis brengt je op liefdevolle wijze in contact met de diepere lagen in jezelf. Bijzonder om mee te maken!

Irene Rakers

Van angst naar vertrouwen

Vorige week heb ik met jouw hulp een helende reis gemaakt om de onderstroom van angst om te buigen naar vertrouwen. Het was een heel bijzondere reis waarin mij duidelijk is geworden dat er veel steun, vriendschap en liefde is. Van de week ging ik naar paardrijden en de spanning en angst waren verdwenen. Ervoor in de plaats was vertrouwen gekomen, vertrouwen in het paard, in de instructrice en in mijzelf. Ook op andere vlakken in mijn leven ervaar ik meer vertrouwen, in mijzelf, in mijn vermogen om gevoelens en subtiele signalen bij anderen op te merken, in mijn eigen pad, het leven. De manier waarop je het deed (veilig, rust, ritme/klank, respect en openheid) heb ik als heel prettig ervaren! Ik was duidelijk in goede handen.

Liefs, Sandra

Cyste

Ik heb bij Meta nu verschillende reizen mogen ervaren, stuk voor stuk bijzonder en met hun eigen verhaal. Graag wil ik toch de laatste reis met jullie delen omdat dit zich uitte in een fysiek aantoonbaar resultaat! De afgelopen periode zat ik in een moeilijke en heftige periode in mijn relatie. En kwam erachter dat er voor de 3e keer een cyste was geconstateerd. De 2 vorige keren moesten deze operatief verwijderd worden in het ziekenhuis. Maar deze keer verliep anders.. Na het laatste onderzoek waarin de cyste al meer dan 5 cm groot was zei de dokter dat ik over 2 maanden weer terug moest komen voor verder onderzoek. Voor mij een enorme schok want ik wilde niet meer geopereerd worden. Ik besloot er alles aan te doen om te zorgen dat dat ook niet zou hoeven en ging terug naar Meta om een reis te maken. Deze was zeer heftig en emotioneel. Een grote symbolische lavastroom ging door het lichaam en stroomde door alle gebieden heen waar pijn, verdriet en woede lag opgeslagen. Ik voelde me leeg en moe maar opgeruimd na de reis. Die zelfde week heb ik ook mijn relatie verbroken…. wat opluchting maar ook een enorme bevrijding gaf. En besloot ik weer naar India te gaan op ‘fysieke spirituele reis’. Nu 2 maanden later ging ik terug naar het ziekenhuis voor een echo en wat blijkt…. op de plek waar de cyste zich bevond was niets meer terug te zien, de cyste is volledig verdwenen! De dokter zei dat ik met een gerust hart op reis kon gaan.Meta dankjewel voor je prachtige en liefdevolle begeleiding tijdens mijn reis, een reis die verder kan gaan in goede gezondheid voor ’t nieuwe jaar!

Michelle

Inzichten en verdiepingen

Meta, het is weer een week later geworden om een stukje voor je te schrijven, maar hoogstwaarschijnlijk omdat ik nog het inzicht moest krijgen dat ik voortaan dingen afmaak! Wauw! Volgens mij ben ik gestopt met dingen af te maken vanaf mijn 17e of zoiets. En dan nu 53 jaar zijn, ben ik toch mooi op tijd! Overal in geïnteresseerd zijn en overal aan beginnen, op zoek naar erkenning van anderen en nog meer van mijzelf (die natuurlijk beide uitbleven) veranderde ik van de ene job/hobby naar de andere. Diep down heb ik altijd wel geweten wat mijn passie is en die mag steeds meer naar boven komen. Ik ben heerlijk in actie met passie. Mijn nieuwe leven is inderdaad begonnen. Daarnaast heeft de Helende Reis die jij zo mooi begeleid hebt heel veel inzichten en verdiepingen gegeven. Met deze inzichten en het opnieuw lezen van bepaalde boeken kom ik steeds verder bij de blokkades om bij mijn authenticiteit te komen. Het heeft geresulteerd dat ik makkelijker door het leven ga. Ik voel mij vrolijker, lichter en liefdevoller worden. Ik dank jou en mijzelf dat we dit bereikt hebben.

Liefs, Carla

Heling van mijn handen

Al een jaar had ik het gevoel dat er iets moest gebeuren. Ik hoorde over de Helende Reis en het fascineerde me. Ik geloofde er direct in. Door al een aantal jaar onder hoogspanning te staan voelde ik ook dat er iets moest gebeuren om mijn lijf wat terug te geven. De reis duurde in tijd veel langer dan ik voor mogelijk had kunnen houden. Het witte licht was indrukwekkend liefdevol, de heling zacht en respectvol. Het heeft weken om mij heen gehangen. Nu nog steeds, mits ik in rust ben. Loop ik weer te rennen, dan gaat alle magie en vriendelijkheid weg. Een duidelijk signaal! Eindelijk zijn mijn handen genezen.

Mariska

Alvleesklierkanker, kunnen loslaten en vrede gevonden

Augustus ben ik bij jou geweest en heb een Helende Reis mogen maken. Terugkijkend op de afgelopen jaren is dit de meest bijzondere ervaring die ik heb gehad. Ik heb jouw begeleiding als heel positief ervaren en de kaart die je na afloop schreef over mijn reis klopt nog steeds. Na al die maanden ben ik steeds meer mezelf geworden, met meer vertrouwen in mijn eigen zijn en ik heb tijdens mijn reis ook vrede gevonden en op een positieve manier afscheid kunnen nemen van mijn moeder.. Het gevonden zelfvertrouwen, moed, kracht, liefde en los kunnen laten, komen in mijn situatie nu goed van pas.Na een periode met heel heftige pijnklachten is eind maart vastgesteld dat ik alvleesklierkanker heb. Een grote tumor, inoperabel en met uitzaaiingen op de lever. Dus mijn tijd hier is niet meer zolang als ik gehoopt had. Maar ik berust hierin en ben blij dat ik het afscheid nemen van het leven, samen met mijn man en kinderen kan en mag gaan doen. In korte tijd zijn we nog closer geworden en zoals in de reis al duidelijk was, is mijn man een grote steun en toeverlaat, die echter zelf ook de nodige steun van mij nodig heeft. Ik vertrouw erop dat ik hem en mijn beide zonen, in de tijd die ons nog gegeven is, kan voorbereiden op een leven zonder mij. Het is geen fijne mededeling maar ik voel heel sterk de behoefte om dit aan jou te laten weten. Ik ben ongelooflijk dankbaar dat ik heb mogen ervaren dat alles wat mij de laatste jaren overkomen is, een bepaalde reden heeft gehad. Namelijk het leren loslaten van alle negatieve gevoelens uit het verleden. Het leren vertrouwen te hebben in mijzelf en mijn innerlijke kracht. En deze ervaringen kan ik nu goed gebruiken in de laatste fase van mijn leven. Meta, dank je wel voor deze bijzondere ervaring.

Hélène

16 oktober heeft Hélène in het Licht van de ondergaande zon deze aarde verlaten. Hélène, dank je wel voor wat je mij hebt laten zien, je moed en kracht, het vertrouwen en vooral je grote liefde voor je gezin. Ik voel me ongelooflijk dankbaar dat ik je hebben mogen leren kennen en dat ik een stukje mee heb mogen lopen in jouw reis van het leven.

Meta

Slecht slapen en nu rust gekregen

Toen ik het boek van Brandon Bays had gelezen, wist ik dat ik een Helende Reis wilde maken. Ik heb alweer enkele maanden last van hartkloppingen en slaap slecht. Het voelt ook alsof er van alles gebeurt in mijn lijf en ik kan geen rust vinden. Daarnaast maak ik me zorgen om mijn hart. Tijdens de reis wordt mij veel duidelijk, niet alleen de emoties die ik voel, maar ook de achterliggende oorzaak. Daarnaast maak ik contact met mijn gidsen en zij geven prachtige en waardevolle boodschappen mee. De dagen na de Reis voel ik me nog wat wiebelig en af en toe komen er herinneringen en emoties boven. Ook wordt mijn lijf schoon door diarree en slijm dat ik ophoest. Prima om het kwijt te raken. Ik voel eindelijk rust in mijn lijf en slaap heel diep. Ook voel ik regelmatig een heel blij en gelukkig gevoel en ik heb veel zin in de toekomst en alle verandering die er gaan gebeuren. Ik ben vol vertrouwen.Na ongeveer een week heb ik toch weer een aanval van hartkloppingen. Mijn vertrouwen krijgt een flinke deuk en ik voel de onrust weer. Gelukkig weet ik dat het proces op gang is en dat mijn cellen aan het veranderen zijn. Ik probeer bewust te zijn van de emoties die ik voel en van de veranderingen die ik ervaar. Het is fijn om na een week even met jou te spreken over de Reis en mijn ervaringen van de week erna. Ik heb echt het idee dat mijn proces een flinke duw de goede richting heeft gekregen. Dankjewel!

Hartelijke groet, Yvon

Eczeem

Het is net of ik een nieuw leven heb gekregen, alles is mooi en goed. Ik kan nu heel anders kijken naar het gezin waar ik in zit. Ik zei dat ik erboven wil staan en dat doe ik nu ook met het grootste gemak. Ik ben blij en lach veel, ik merk dat mijn dochtertje minder vaak huilt en veel vrolijker is. Ik wil vertellen wat de Helende Reis bij mij gedaan heeft. Ik kreeg na veel gepieker eczeem op mijn onderbenen, op mijn borst en op mijn schouders. Het jeukte verschrikkelijk, ik kon er niet vanaf blijven. Ik kreeg verschrikkelijke rode plekken, het was geen gezicht. Direct na de Helende Reis had ik geen jeuk meer. De volgende dag waren de plekken op mijn borst en schouders zo goed als verdwenen. Mijn onderbenen die waren het ergst, die begonnen langzaam te genezen. Ik ben zelf slechthorend en draag gehoorapparaten. Na de Helende Reis had ik last van het lawaai door mijn apparaten. Ik ben naar de audicien geweest om het volume zachter te zetten. Dus al met al heeft de Helende Reis mij ontzettend veel opgeleverd en ik raad iedereen aan om dit te gaan doen.

Groetjes van een heel erg blije helende reiziger

Vrede gekregen

Hoi Meta, ik weet niet of je me nog herkent, ik heb vorig jaar op 12 juni bij jou een Helende Reis gemaakt. Ben er nog steeds erg blij mee dat ik dat heb gedaan, want ik denk dat het me veel heeft geholpen. Voordat ik die avond ging slapen bedacht ik om naar Afrika te gaan en daar ben ik nu afgelopen woensdag van terug gekomen. Erg veel ervaren en ook erg vredige momenten gevoeld. Denk soms nog aan dingen die je me toen hebt gezegd, en die zo waar aan voelen. Voor alles een bedankje! Bedankt dat je me zo hebt geholpen dichter bij de vrede te komen. Het leest raar maar zo voelt het wel. Ik wens je het beste toe.

Liefs, Judith

Galstenen

Na weken last gehad te hebben van mijn darmen, maag en spijsvertering kwam ik in aanraking met The Journey bij Meta. Ik onderging bij haar een reis en was verbaasd dat de pijn minder werd. Helaas ging de pijn niet volledig weg. Weer enkele weken later kwam ik in het ziekenhuis voor foto’s van mijn gal. Volgens de huisarts zou ik galstenen hebben en dat zou al mijn pijn verklaren. Er werd een echo gemaakt van mijn buik. De verpleegkundige duwde nog eens flink op mijn buik op bepaalde plaatsen en zei toen: ik ga even de chirurg halen. De toon en de manier van praten maakte me ongerust. Ze liet me vertwijfeld achter met een gevoel van hopeloosheid. Wat zou ze gezien hebben wat niet goed was om de chirurg erbij te halen? Er spookte me in een korte tijd vele angstige vragen door het hoofd. De arts kwam er bij en begon de echo opnieuw te doen. Ze vroeg naar mijn klachten en ze vroeg nog eens duidelijk wat ik voelde en wat de symptomen waren. Ik vertelde het haar en vroeg haar meteen wat ze zag. Haar antwoord was: er is te zien dat er galstenen gezeten hebben, want ze zitten er nog in verschrompelde vorm. Ik begrijp niet hoe dit kan? Ik legde haar uit wat ik met The Journey had gedaan. Ze knikte en verliet de kamer. Er over praten was niet mogelijk, want schijnbaar stond ze niet open voor alternatieve dingen. Na verloop van enkele weken (en nog 2 reizen) was de pijn volledig weg. Hierdoor ben ik ontzettend enthousiast geworden over The Journey en ben nu zelfs zo ver dat ik zelf aan de opleiding begin.

Henriëtte

Oude overtuigingen verwijderd waardoor een relatie verbeterd is

Ruim een maand geleden deed ik – op aanraden van een vriendin – een Helende Reis bij Meta Rook. Ik had er daarvoor nog nooit van gehoord en was erg nieuwsgierig. Twee dagen voor de afspraak vertelde een vriend mij over het onderzoek van de Japanse onderzoeker Emoto. Kern van dat onderzoek is dat woorden en muziek de vorming van waterkristallen kan beïnvloeden. Als woorden en muziek dit met water kunnen doen, wat kunnen ze dan met je lichaam doen als je lichaam voor 70% of meer uit water bestaat, is de vraag die Emoto oproept. Grappig dat mijn vriend mij hierop wees twee dagen voordat ik de Helende Reis ging maken en dat dit ook de basis/het uitgangspunt bleek van de Journey therapie! De Helende Reis duurde bij mij 5 uur (incl. intake- en nagesprek). Op dat moment had ik echter geen besef van tijd. Pas toen op het einde van de reis mijn maag begon te knorren dacht ik voor het eerst: is het dan al zo laat? Tijdens de Helende Reis moest ik door middel van visualisatie een reis door mijn lichaam maken en kijken waar er blokkades waren en waarop die dan terug te voeren waren. Het was de bedoeling dat ik in contact bleef met mijn gevoel. Ik heb mijn verstand/denken tussendoor wel een aantal keren terecht moeten wijzen. Tijdens de Helende Reis heb ik veel negatieve overtuigingen over boord kunnen gooien en er nieuwe (positieve) overtuigingen voor in de plaats kunnen zetten. Ook heb ik tegen mijn naasten dingen uitgesproken die ik “in het echt” nooit zou durven zeggen, omdat ze wel eens kwetsend zouden kunnen zijn. Juist omdat ik dit nooit uitsprak, hebben deze gedachten en de daaraan verbonden emoties zich naar mijn gevoel vast gezet in mijn lichaam. Met name ten aanzien van een bepaald persoon wilde ik steeds afstand creëren, omdat ik veel weerstand tegen haar voelde op basis van eerdere negatieve ervaringen. Door tegen haar tijdens de Helende Reis die negatieve dingen uit te spreken, voelde ik me opgelucht en kon ik het loslaten. Daarna heeft Meta mij wel handvatten gegeven om de relatie met die persoon te helen. Na afloop van de Helende Reis die ik als emotioneel heb ervaren, was ik erg moe. Sinds de Helende Reis, ruim een maand geleden, heeft Meta me twee keer gebeld; een keer na een week, vervolgens na een maand. In die gesprekken heeft Meta nogmaals de belangrijkste punten uit de Reis met me doorgenomen. Dit vond ik erg fijn. Omdat mijn (drukke) leven na de Reis gewoon doorging, vergat ik in de tussentijd meer dan ik dacht. Het is fijn dat Meta dan nog een soort reminder geeft van hetgeen ik had uitgewerkt. Bovendien heb ik het gevoel dat alle ervaringen uit de Helende Reis en de wijsheid waartoe ik toegang kreeg tijdens de Reis beter beklijven door deze terugkoppelingen van Meta. Bij mezelf merk ik dat ik sinds de Helende Reis positiever in het leven sta en in een bewustwordingsproces ben beland. Alle losse puzzelstukjes lijken sinds de Helende Reis in elkaar te vallen. Ik ben me meer bewust van negatieve gedachten, waardoor ik ze ook beter een halt kan toeroepen en er op tijd een positieve gedachte tegen aan kan gooien. Ik luister beter naar mijn lichaam; mijn lichaam is veel wijzer dan ik dacht! Ik ben me ervan bewust geworden dat ik dat veel meer weet dan ik denk als ik maar naar mijn gevoel en mijn lichaam luister. Door meer op de wijsheid van mijn lichaam en gevoel te vertrouwen kom ik dichter bij mijzelf en meer in mijn eigen kracht te staan. Bovendien kunnen mijn lichaam en gevoel mij veel minder voor de gek houden dan mijn verstand! Tot slot is mijn relatie met die bepaalde persoon over wie ik eerder schreef, verbeterd. De eerdere ervaringen die mijn ‘oude ik’ ervoer staan niet meer in de weg aan een liefdevolle relatie. Ik ben Meta heel erg dankbaar voor haar begeleiding tijdens en na de Helende Reis. Dankzij haar hulp heb ik in mezelf een bron van wijsheid kunnen aanboren waarvan ik het bestaan voordien niet voor mogelijk hield!

L.

Neusklachten, ongezonde eed verwijderd

Ik ben voor een Helende Reis naar Meta gegaan, omdat ik naar mijn neusklachten (allergie, chronische verkoudheid?) wilde kijken. Eenmaal op reis met het voertuig landde ik op een plek in mijn rug, ter hoogte van het hart. Daar zat strijd, waar ik uiteindelijk liefdevol contact mee heb kunnen maken en heb kunnen loslaten. Daarna kwamen we bij het gebied van de zonnevlecht en daar bevond zich diep verscholen onder lagen een eed. Deze “ongezonde” eed hebben we verwijderd en ingevuld met een nieuwe, gezonde eed. Ik heb dit alles ervaren als een diepwerkend, ingrijpend proces. De dagen er na voelde ik me zeer kwetsbaar. De plek op mijn rug deed pijn bij de minste of geringste aanraking. Ook voelde ik me misselijk tijdens het eten. Gelukkig duurde dit een dag of twee. Mijn neusklachten gingen ook weer opspelen, waardoor ik steeds slechter kon slapen. Na een week heb ik er voor gekozen om weer een neusspray te gaan gebruiken en te stoppen met de druppeltjes die ik al een jaar lang slikte voor mijn allergie. Eenmaal hiermee begonnen ging het lichamelijk een heel stuk beter met me. De vermoeidheid verdween en er kwam steeds meer vreugde in mijn leven. Het is nu anderhalve maand geleden dat ik bij Meta ben geweest en ik zie nu dat het een grote ommekeer heeft gebracht in mijn leven, doordat ik me bewust ben geworden van de eed die ik in mij droeg en die nu is omgezet in een eed die heel goed voor mij is. Meta heeft ook een bewustzijnsverandering bij mij gedaan voor mijn neus, de 6 stepframe. Al met al ben ik Meta erg dankbaar en zeker ook voor de nazorg die zij heeft geboden.

L.J.

Vertrouwen in mezelf gekregen

De Helende Reis was voor mij een nieuw inzicht in mijn helder weten. Om het inzicht van vertrouwen in mijzelf te voelen dat het goed is. In deze reis kwam steeds de stem van de Mentor en de Engel om te zeggen, blijf vooral bij jezelf. Dit antwoord was voor mij zo duidelijk, dat het als een kristal voor mij zal blijven stralen.

Greetje

Van mezelf houden en daardoor in mijn eigen kracht gekomen

In mijn Helende Reis heb ik de diepe pijn mogen ervaren die in mijn lichaam en geest zat. Ik wilde graag van binnenuit genezen. Op dat moment stond ik met mijn gedachten open voor het Universum. Toen ik mijn ogen dicht deed begon de Helende Reis. Mijn ervaring is dat ik al mijn pijn en verdriet achter heb mogen laten en dat ik nu beter naar mijn intuïtie luister, meer van mijzelf hou en in mijn eigen kracht sta. In de hele reis was mijn tweelingzus Alfonza bij me als mentor. Ik heb geleerd meer onvoorwaardelijke liefde te geven en te ontvangen. Hoe meer we onszelf toestaan om anderen lief te hebben, hoe meer liefde we ontvangen. Lieve Meta, fijn dat ik dit met jouw begeleiding heb geklaard. Dank je wel.

T.d.V.

Blokkades opgelost en mentaal zoveel sterker geworden

Via, via kwam ik in aanraking met het boek van Brandon Bays; De Helende Reis. Het boek hield me in de ban van het begin tot het eind. Iemand die een groot gezwel in haar buik had en daar zelf van kon genezen. Geweldig, maar ik geloofde er niets van. Toch begon ik te twijfelen; zou ik misschien dan toch ook kunnen genezen? Hoop gloorde en bracht me bij Meta. Zij heeft mij op een 3-tal reizen begeleid. Een geweldige ervaring, die me veel inzicht in mijzelf heeft gegeven. Blokkades waar ik geen vermoeden van had zijn nu opgelost, ook heb ik 2x een gedragsverandering ondergaan op het gebied van ‘spontaniteit’ en ‘beter voor mezelf opkomen’. En het werkt echt, het gaat gewoon vanzelf! Ik, die zo sceptisch tegenover deze Helende Reizen stond, geloof er nu rotsvast in. Mijn lichaam is nog steeds niet wat het wezen moet, maar mentaal ben ik zoveel sterker geworden.
Bedankt Meta, je bent een geweldige, lieve begeleidster!

CCK

Meta is een zeer professionele therapeut met een groot hart en geweldige coachingsvaardigheden. Ze is een therapeut/coach die met overgave werkt. Zij ondersteunt haar cliënten op deskundige wijze in hun persoonlijke ontwikkeling. Haar liefde en daadkracht maken haar tot een geweldige coach/therapeut en collega.

Berna Sillessen
directeur B-8

Bloeddruk flink gedaald, opgejaagd gevoel is weg en rust gekregen

Ik had problemen met de bloeddruk, de huisarts had als diagnose dat ik functioneel ziek was.
Met de huisarts kwam ik te praten over behandeling en zo ben ik bij Meta uitgekomen voor hulp.
Ik heb eerst het boek gekocht om mij in te lezen, ik was nog wel sceptisch om te gaan.
Uiteindelijk de stap gezet en werd door een heel aardige mw. ontvangen.
Bijzonder is dat je je bij Meta meteen op je gemak voelt.
De reis was bijzonder, aan het kampvuur kwamen er personen naar voren, die blijkbaar mede mijn leven hadden bepaald, het zat erg diep in mij, mijn eigenwaarde was door deze personen ondermijnd.
De situatie van toen werd opgeruimd, dat voelt heel bijzonder.
Je krijgt alle tijd in rust om tot je inzicht te komen,
Meta neemt je heel rustig mee op reis, wat vertrouwd voelt.
Thuis ben ik naar bed gegaan, ik was doodmoe en duizelig en voelde mij vreemd!
De dag erna ging beter, maar voelde mij nog steeds anders.
Ik ging mij rustiger voelde, ik had al jaren last van een opgejaagd gevoel, dat ben ik nu helemaal kwijt. Dat is voor mij een groot cadeau.
Ik voel ruimte om weer creatieve dingen te doen zonder schuldig te voelen dat ik tijd verdoe.
Ik ben vrolijker, liever en meer in balans geworden.
Mijn bloeddruk is flink gedaald. Ik ben mijn huisarts en Meta dankbaar dat ik bij hun in goede begeleidende handen was.

 Annelies 

Zoveel inzichten en heling gekregen en los mogen laten
De kanker is inactief en weer aanmaak van botweefsel

Ik heb een paar jaar geleden het boek van Brandon Bays gelezen, de Helende Reis, geadviseerd door mijn huisarts en besloot onlangs een paar reizen te proberen. Dit bleek een mooie en bijzondere ervaring te zijn. Meta neemt echt de tijd voor je, geeft waardevolle adviezen en kijkt verder dan de oppervlakte. Ze wil je echt verder helpen en biedt een rustige en veilige omgeving. Zelfs de gesprekken die we na een week en na een maand hadden, waren heel waardevol en er werd ruimschoots de tijd voor genomen. Het voelde altijd veilig. Ik zou deze ervaring zeker aanraden aan anderen die blokkades willen oplossen die in het leven zijn ontstaan. Die patronen willen doorbreken en verlost willen worden van het verleden en een andere kijk en meer rust op de toekomst willen krijgen.
Ik ga zeker nog een reis maken!! Bedankt Meta voor je wijsheden.

Ik heb inmiddels de nieuwe uitslag mogen ontvangen.
De kanker is nog inactief. Verder niet te zien op de pet-scan. 
Wat ze wel konden zien dat het bot zich aan het herstellen is. 
Ze zagen weer aanmaak van botweefsel.
Wilde je dit toch even laten weten.
Ben zo dankbaar op dit moment.

Jolanda

Weer gezien, gehoord en gesteund voelen 

Lieve Meta,

Mijn sessie bij jou was een kado aan mijzelf. Jouw liefdevolle aandacht tijdens de sessie en je hulp bij het integreren hielpen me om alles uit deze sessie te halen. Ik voel me gezien, gehoord en gesteund. Dankjewel!

Lieke

Hernia en weer mogen voelen 

Ik liep al twee jaar met een hernia te sukkelen. Ondanks alle behandelingen regulier en alternatief ging ik eigenlijk alleen maar verder achteruit. Tot een vriendin mij wees op De Helende Reis van Brandon Bays. Ik heb het boek diezelfde middag besteld en besloot toen ik het uit had dat ik een helende reis wilde maken onder professionele begeleiding. Toen ik met Meta gebeld had wist ik ‘hier moet ik zijn’ en een week later kon ik terecht. Ik vond het een heel bijzondere ervaring zo diep in mezelf door te kunnen dringen, verder dan gedachten en emoties. En dat er zoveel wijsheid in mezelf besloten ligt, terwijl ik mijn heil altijd buiten mezelf bij behandelaars en therapeuten zocht.

Meta heeft een nieuw hoofdstuk in mijn leven aangezet. Het hoofdstuk ‘voelen’. De reis is pas twee en een halve week geleden, maar heeft nu al heel veel opgeleverd. Er begint een andere wereld voor me open te gaan. En niet in de laatste plaats wordt mijn rug met de dag beter. Ik kan nog niet alles, maar ben op de nachten na sinds twee jaar pijnvrij. Gisteren heb ik een wandeling kunnen maken van drie en een half uur.

Ik ben super blij en dankbaar dat Meta deze deur voor me heeft opengezet. Haar geduld en de zachtheid die ik heb mogen ervaren waren op zichzelf al helend. Het werkt nog elke dag na. Ik kan iedereen die is vastgelopen in zijn of haar leven een bezoek aan Meta aanraden.

Liefs, Heleen

Verkleving baarmoeder  

Ik kwam bij Meta omdat mijn baarmoeder verkleefd is geraakt na de geboorte van ons tweede zoontje. Ik ben daardoor onvruchtbaar geworden en heb veel last van de hormonale onbalans die mijn niet-meer-werkende baarmoeder met zich meebrengt. In mijn eerste journey met Meta kwam ik direct in mijn baarmoeder terecht. Daar bleken een hoop onverwerkte emoties vast te zitten. Door Meta’s begeleiding ging het hele proces van opruimen en vergeven erg soepel. Het was emotioneel en op een gegeven moment werd ik erg moe, maar Meta nam alle tijd en liet me op een veilige en rustige manier mijn processen doorlopen. Ik kreeg een aantal zeer waardevolle inzichten en kreeg de kans om nare situaties uit het verleden los te laten en te vergeven. Zo waardevol om die last voortaan niet meer te hoeven meeslepen!

De dagen na mijn reis voelde ik me blij en licht. En wat ik nooit verwacht had gebeurde: een paar dagen na mijn reis werd ik ongesteld. Dit was al vier jaar niet meer gebeurd. Normaal gesproken ben je daar als vrouw niet per se blij mee, maar nu werd ik er enorm gelukkig van zoals je je kunt voorstellen.

Ik ben inmiddels vier keer bij Meta geweest voor een journey. Steeds kwamen er weer andere thema’s naar boven en steeds was het even fijn en bevrijdend. Meta laat je op een hele warme, betrokken en veilige manier je reis maken en in het reine komen met zaken uit het verleden. Eigenlijk zou iedereen eens zo’n reis moeten maken. Of je nu grote of kleine thema’s hebt die spelen in je leven, het is zo fijn om te mogen loslaten en licht(er) door het leven te gaan. Ik ben Meta enorm dankbaar voor de grote rol die ze hierin heeft gespeeld.

M.N.

Je angsten te lijf met de Helende Reis

Na het boek van Brandon Bays te hebben gelezen wilde ik de Helende Reis gaan doen. Omdat ik het nogal ingewikkeld vond en je het niet alleen kon doen vond ik het beter om iemand te gaan zoeken die met deze methode werkte.
Gelukkig vond ik die persoon al snel in Meta Rook. Een warme persoonlijkheid die me snel gerust kon stellen. Je gaat niet elke dag alles te lijf wat je tegenhoud in het leven. In de Helende Reis ging ik terug naar mijzelf in meerdere leeftijden. Zo kwam ik erachter waar ik mijn zelfvertrouwen kwijt raakte en mijn angsten zich manifesteerden. Het hele proces waarin vooral gevoel en visualisatie een hoofdrol speelden. Een bijzonder stuk was het kampvuur. Daar waren drie fases van mijzelf aanwezig. Ik nodigde de mensen uit waar ik situaties mee had meegemaakt waar ik het moeilijk mee had. Steeds meer en meer kwam er boven. Het maakte dat ik alles wat ik nooit kon zeggen er nu wel uit kon gooien. Wat een enorme opluchting! De rustige stem van Meta die me vanaf het begin, stap voor stap mee heeft genomen en dan ook nog meerdere uren is echt bijzonder.
Eenmaal thuis was ik doodmoe en zelfs duizelig.
In de week na de Helende Reis merkte ik pas echt het effect. Ik kwam meerdere uitdagingen tegen waar ik me ‘normaal’ erg door zou laten beïnvloeden en de strijd zou opgeven. Deze keer kwam ik met oplossingen waar ik eerder niet voor zou kiezen. Deze keuzes gaven rust en heel belangrijk, geen strijd meer.
Ik voel me niet meer onzeker met erg negatieve gedachten. Die gedachten waren van de mensen die me gevormd hebben in het leven. Het voelt alsof ik ze van een afstand door een wazige bril bekijk in plaats van dat ze in mij zitten.
Dankzij de Helende Reis kan ik naar mezelf luisteren en zie ik hoe ik zelf ben. Niet meer hoe anderen mij veroordeelden en hoe zij mij zagen. Wat een bevrijding, wat een vrijheid!
Ik doe nu wat ik wil doen en ben nu wat ik wil zijn.
De Helende Reis is niet alleen een reis die zorgt dat je de saboteurs van je leven met wortel en al er uit trekt maar zorgt ook dat de reis die je nog moet maken veel meer de moeite waard is!

Mariette Uittenbroek, Arnhem

Het leven makkelijker los kunnen laten en het leven alleen beter verder kunnen gaan

Mijn man, pas 59 jaar jong, had kanker en in de laatste periode van zijn leven heeft hij hulp gezocht bij Meta om inzichten over zijn leven en zichzelf te krijgen. Hij heeft in een hele korte periode heel veel over zichzelf geleerd, waardoor hij heel veel ballast heeft losgelaten en het leven beter kon loslaten. Voor mij betekende de naderende dood van mijn man dat ik, na bijna 35 jaar huwelijk, alleen verder moest. Iets waar ik erg tegenop zag. Dit had ook te maken met mijn jeugd. Ik ben bij Meta gekomen voor- en na het overlijden van mijn man en heb veel inzichten gekregen over mijn alleen-zijn gevoel. Na het overlijden van mijn man heb ik weer een sessie gedaan en hier kwam mijn man als gids naar voren. Heel speciaal. Ik ben in deze sessie gaan inzien dat vele oude patronen in mijn leven, die mij angst inboezemden, er helemaal niet meer waren, als ik hier naar durfde te kijken. Op een bepaald moment in de sessie zei mijn man letterlijk: “Zie je het nu eindelijk”. Hij ging in een zonnestraal van mij vandaan, maar deze zonnestraal raakte mij nog wel aan. Hij zei eigenlijk: “ik ben weg, maar ik ben er nog”. Ik kwam toen in een staat van “ik ben”. De angsten/onzekerheden waren er niet meer. Gelukzalig! Een van de mooiste momenten uit mijn leven. Voor mij betekenden de sessies bij Meta heel veel inzichten over mijn leven en mijzelf. Je moet er soms doorheen en niet omheen. Ik kan het iedereen aanraden.

Marja

Negatieve cirkel doorbroken

Met mij gaat het prima. Vandaag voor het eerst meer energie en dus een productieve dag gemaakt. Wat mij betreft voelt de negatieve cirkel als doorbroken en dat voelt als een verlichting. Het kan alleen maar beter worden. In contact met anderen merk ik een verschuiving. Mijn vrienden zijn ineens heel open naar me en voelen zich vrij om me te laten zien hoe ze me waarderen. Maar nog belangrijker; ik kan het in liefde aanvaarden.
Hoe mooi wil je het hebben?

Liefs, M.J.A

Dankbaarheid en rust

Lieve Meta, Dank zij jou heb ik nu snel een afspraak in Haarlem. Ik ben je erg dankbaar! Soms zie je door de bomen het bos niet meer en als dan iemand even met je mee loopt is daar ineens het antwoord. Heel fijn, dat geeft rust.

Lieve groeten, H.v.V.

Hernia

Ik heb ooit – zo’n zes jaar terug meen ik – een Helende Reis bij je gedaan. Deed ik wegens een hernia die niet over ging. Het was een bijzondere ervaring en ik weet natuurlijk niet of de reis er aan bijgedragen heeft, maar de hernia is na twee maanden overgegaan en nooit meer terug gekomen. Wilde ik je toch even laten weten!

Hartelijke groeten, W.H.

Loslaten van verdriet, angst en boosheid

Mijn Helende Reis bij jou was fantastisch. Van tevoren wist ik niet wat ik moest verwachten. Natuurlijk had ik hier en daar wat gelezen, maar het ondergaan is toch een hele ervaring op zich. Ik was, ben, onder de indruk van jouw zorg en aandacht die je de hele 5(!) uur voor mij had. Jij gaf mij alle ruimte en tijd die ik nodig had om naar boven te laten komen wat er in mij zat. En dat was veel. Je liet me langzaam, rustig afdalen in mijzelf zonder druk. Alles was zoals het was en kwam zoals het kwam. Ik had veel pijn in mijn buik, wat uit heel veel facetten bleek te bestaan. Verdriet, angst, frustratie, boosheid. Het kwam allemaal naar boven. Jij liet het mij allemaal doorleven en zelfs omarmen. Daarna bij het kampvuur wilde ik gesprekken hebben met alle leden van mijn gezin (broer, zus, vader, moeder). Het was ongelooflijk wat voor gesprekken ik met hen kon voeren, zonder dat zij er echt fysiek bij waren. Jij gaf hiervoor de ruimte en stelde de juiste vragen. Ook vroeg je steeds door, met als gevolg dat wat dwars zat naar boven kwam. Ik vond het ongelooflijk te ervaren wat hun kant van het verhaal was. Dat was een eye-opener. Dat gaf ook ruimte voor vergeving, omdat het echt was. Alleen bij mijn moeder, met wie ik het meeste te dealen had, kwam niet alles naar boven. Althans niet tijdens de reis. Dat kwam niet door jou, meer door mijzelf. ik liet niet alle gevoelens er helemaal zijn. Des te bijzonderder was het dat het alsnog de volgende dag wel helemaal naar boven kwam. Na de Helende Reis was ik heel moe. Ik verbleef de dagen na de Helende Reis niet thuis, zodat ik echt alles kon laten zijn zoals het was (zonder kleine kinderen, huishouden en alle dagelijkse beslommeringen). Dat was heel fijn en voor mij ook nodig. Die avond als een blok geslapen. De volgende dag werd ik niet prettig wakker. Onrustig en met een naar gevoel. Dat viel mij een beetje tegen, want ik hoopte op enorm veel energie en blijheid. Ik begon wat te lezen op internet over de ‘dagen na de reis’ en opeens gebeurde het. Ik begon onbedaarlijk te huilen. Ik moest huilen zoals ik nog nooit, of in ieder geval niet meer sinds mijn kind zijn, had gehuild. Met enorme golven kwam het boven. Op dat moment hoorde ik jou, de hele tijd mij coachen. ‘Laat het maar naar boven komen’, ‘Zit er nog meer: laat ook dat naar boven komen’. ‘Laat alles er gewoon zijn zoals het is’. Zonder dat je er echt was, hielp je mij dus ook de volgende dag, om mijn Helende Reis voort te zetten. Na enorm veel tranen en tissues verder, kwam er boosheid. Enorme boosheid. Ook dat liet ik er zijn. Sterker nog: ik zat op de bank en begon alle boosheid op de bank af te reageren door te slaan. Ondertussen schreeuwde ik allerlei kreten. Alle frustraties ten opzichte van mijn moeder kwamen naar boven. Dat wat ik de dag ervoor niet naar boven durfde te laten komen: er was geen houden meer aan. Dit was enorm, en ook enorm goed. Na zo’n anderhalf uur werd ik rustig en was er veel van mij afgevallen. Ik voelde me echt lichter. De dagen erna voelde ik mij nog lichter. Een week of twee geleden zat mij weer wat dwars. Ik wist niet precies wat, maar voelde weer zo’n knoop in mijn buik. Opeens voelde ik weer jouw aanwezigheid en stem: ‘Laat het maar naar boven komen, omarm het’. En ook toen kwam er weer van alles uit. Dit maal vooral een conflict met mezelf, met mijn lijf. Ook dit was weer een korte Helende Reis, Je hebt er dus voor gezorgd dat er een soort continuïteit is ontstaan in mijn Helende Reis. Ik kan het weer oproepen, waardoor ik mijn gevoelens naar boven kan laten komen. Ik vind dat heel bijzonder en denk oprecht dat dit door jou komt. Door je betrokkenheid en hoe jij je inzet voor anderen. Ik kan niet anders zeggen dan dat het inderdaad een mooi kado is aan jezelf om bij jou een Helende Reis te ondergaan. Heel erg bedankt voor je goede zorgen, je warme liefdevolle aandacht en je deskundigheid!
En voor het nog steeds begeleiden van mijn reizen op afstand!

Veel liefs, Minke

Hersentumor

Lieve medereizigers, Meta heeft mij gevraagd een verslag op haar website te zetten over mijn ervaringen. Dat doe ik graag. Ik ga dan even terug naar wat er de afgelopen tijd met mij is gebeurd. Op 27 november zou ik een neuspoliepen operatie ondergaan. Echter, dit bleek heel wat anders te zijn en na allerlei onderzoeken en scans kreeg ik op 9 februari te horen dat het een kwaadaardige tumor was in mijn linker bovenkaak. Bovendien scheen ik een goedaardige hersentumor te hebben! Toen stortte mijn hele wereld in!! Hoe kan dat nou? Ik had al zoveel moeilijke dingen meegemaakt, bijvoorbeeld 2 scheidingen achter de rug, waarom nu dit???? Op 14 april is mijn linker bovenkaak eruit gehaald en vanaf die tijd, draag ik een prothese. Dat was heel erg wennen. Het praten ging nog niet zo makkelijk. Ik heb 2 dagen in het ziekenhuis gelegen en in die tijd, kreeg ik het boek “De Helende Reis” van de oudste zoon van mijn partner. Ik heb het in één adem uitgelezen. Het boeide mij enorm. Ik herstelde vrij snel van die operatie en kreeg na 6 weken 33 bestralingen verdeeld over 6 1/2 week. Ik werd in die periode steeds vermoeider en had dus weinig energie om me met andere dingen bezig te houden. Ik was vaak down en zag de toekomst niet zo rooskleurig. Totdat mijn dochter Simone mij erop attent maakte, dat ik het boek wel gelezen had, maar er verder niets mee deed! Werd het niet eens tijd? Dat vond ik eigenlijk ook. Ik ben toen op internet gaan zoeken en vond Meta. Haar website sprak me erg aan en ik heb haar diezelfde dag gebeld. Ze is de volgende dag naar mij toegekomen en heeft ze mijn eerste reis begeleid. Ik was erg onder de indruk, wat er allemaal met mij gebeurde. Voor de reis was ik erg onrustig en onzeker en na de reis, voelde ik me vol vertrouwen en in mijn rust. Dat was een heerlijk gevoel!! Natuurlijk kon ik dat nog niet altijd zo blijven voelen. Zeker wanneer er weer dingen als nog een operatie op mijn pad kwamen. Maar dan belde Meta en gaf ze weer adviezen over hoe ik het “denken” om kon zetten in “voelen naar je hart”. Daar heb ik heel veel aan gehad. Er waren inmiddels 3 MRI-onderzoeken geweest vanwege de hersentumor en de laatste was op 23 oktober. De uitslag was: stabiel gebleven, zeker niet gegroeid, misschien zelfs wel kleiner geworden.  De neuroloog vond dat onverklaarbaar. Ik niet, dat begrijpen jullie!! Ik heb dat ook samen met Meta besproken en we waren allebei erg blij!! Hoe het nu met me gaat? Elke dag een stukje beter. Ik ga steeds meer van mezelf houden en ontdekken. Ik zorg nu veel beter voor mezelf en kan al veel beter loslaten. Ik lees ook veel over wat me bezig houdt. Bijv. over mijn angst en onzekerheid. Dat maakt me ook sterker. Elke dag leer ik er weer wat bij. Ik hoop hierbij een bijdrage te hebben geleverd aan allen, die ook een zware periode achter de rug hebben.  Er is en blijft werk aan de winkel. Daar ben ik me wel bewust van. Maar als je daardoor gelukkig met jezelf kunt zijn is dat heel wat waard. Ik wens jullie nog vele goede reizen toe!!

Liefs, een medereiziger

Diabetes

Dit jaar heb ik vaak ontstekingen en infecties gehad. De huisarts zei op een gegeven moment “ja, dat komt omdat je diabetes hebt”. Mijn waardes waren te hoog. Ik vond dit niet zo leuk om te horen en vroeg mij ook af waarom hier niet eerder naar was gekeken omdat de waarde al eerder wat hoog was, wel binnen de marge overigens. De huisarts wilde mij tabletten voorschrijven, maar ik voelde dat ik dat op dat moment eigenlijk nog niet wilde doen. Ik was sinds kort bij een diëtiste, die via de orthomoleculaire visie werkt en dat sloeg wel aan. Tevens was ik meer gaan bewegen. Ik vroeg aan de huisarts of ik op een later tijdstip niet nog eens geprikt kon worden, om te kijken hoe hoog de waarde dan zou zijn. De huisarts aarzelde, maar hij gaf mij 3 maanden om de glucose naar beneden te krijgen. Ik voelde mij opgelucht en nam mij voor om op de huidige manier verder te gaan, in liefde naar mijzelf. Ik noemde het “mijn helende weg”. Op zich ben ik niet iemand die “zomaar” risico neemt, maar mijn gevoel gaf dit zo duidelijk aan, dat ik het toch een kans wilde geven. Ik hield mij goed aan mijn dieet en het bewegen en ging daarnaast nog iets met klank/stem heling doen. Het ging allemaal de goede kant uit. Op een gegeven moment kwam ik via via in aanraking met het boek van Brandon Bays, de Helende Reis. Ik had dit al eens in handen gehad, maar toen deed het mij niet zoveel. Ik besloot het luister boek te kopen en dit keer was ik wel enthousiast. Ik besloot dat dit wel eens iets voor mij zou kunnen zijn en kwam zo in aanraking met Meta. Ik vertelde haar over mijn klachten en dat ik zou willen werken aan mijn alvleesklier. Meta gaf aan, dat zij naast de fysieke reis ook de emotionele reis meeneemt. Prima. Ik ging vlot door de lagen heen (vertelde Meta mij naderhand), maar het e.e.a. had toch zo’n 4 uur geduurd. Ik voelde me hierna goed. Meta belde mij zoals afgesproken na een week en ik zei haar, dat ik mij goed voelde, blij, ontspannen en krachtig. Na verloop van tijd wilde ik nog een reis maken om het e.e.a. wat steviger te maken. Ik voelde mij wel goed en had al een tijdje geen infecties of ontstekingen meer gehad. Daarbij viel ik steeds meer af, al met al positief dus. De 2e reis verliep ook goed en ik voelde mij daarna weer goed en blij. Meta belde mij na een week weer op om te vragen hoe het ging, goed dus. Nu was het wachten op de bloeduitslagen na 3 maanden. En wat bleek? De bloeduitslagen waren goed!! De glucose was zo gezakt, dat ik geen medicatie meer nodig heb! Ik was natuurlijk heel erg blij. De huisarts houdt nog wel een slag om de arm, maar ik blijf positief. Het hele proces heeft mij veel geleerd, o.a. om naar mijn eigen gevoel te luisteren, in liefde naar mijzelf. Zelfliefde, hoe belangrijk dit is. Al met al een hele mooie ervaring. Meta bedankt!

Liefs van een medereiziger

Endometriose cysten

In het ziekenhuis kreeg ik te horen dat ik opnieuw endometriose cysten had, het formaat overtrof die uit vorige jaren. Ik kreeg twee opties waaruit ik kon kiezen, een hormoon behandeling of een operatie waarbij de eierstok die me nog restte verwijderd zou worden. Ik sprak daarover met een vriendin, ze raadde me het boek de Helende Reis van Brandon Bays aan. Ik mocht als ik wilde het boek van haar lenen, er lag een bladwijzer in, een folder van Meta Rook. Dezelfde dag nog las ik het boek achter elkaar uit en twee dagen later belde ik Meta. Haar stem klonk prettig en betrouwbaar en we maakten een afspraak voor de week daarop. De reis die ik zou maken was erop gericht om de oorzaak van mijn cysten weg te nemen. Als de oorzaak een emotionele lading had kon ik dat nu aanpakken. Maar een reis is niet zomaar iets. Je neemt altijd bagage mee om onderweg niets te kort te komen en met deze reis was het niet anders. Meta hielp me hierbij, ik koos een vervoermiddel en helpers en vertrok in mijn eigen lichaam op zoek naar de oorzaak van mijn cysten. Meta loodste me voorzichtig door een complexe binnenwereld. Mijn reis bracht me door allerlei lagen die sluimerden onder mijn dagelijkse bestaan. Een parallelle wereld waarin andere wetten gelden. Tijd en ruimte lopen er door elkaar heen en daarin daalde ik af in mijn lichaam en stond uiteindelijk in een schemerige groene wereld, een woud met gezeefd licht tussen de bomen en de planten. Het was daar nogal vochtig en ik houd daar niet zo van. Daarom vroeg ik om raad aan mijn helpster. Zij bracht me naar een woestijn. Het was daar licht en droog en terwijl ik dacht dat woestijnen vijandig en onleefbaar waren, stond ik daar zo gelukkig in een hel wit licht dat de kennis van alledag wegviel. Dit was mijn bron: Licht. Mijn reis bracht me beelden, gebeurtenissen en fysieke gewaarwordingen. Alles wat ik beleefd heb laat sporen na en liggen opgeslagen in mijn lichaam, in mijn geest. Het is een wonderlijke wereld, waarin een korte ontmoeting met een non uit Angola zoveel indruk op mij maakte, dat ik haar nu vroeg om mij te begeleiden als helper op mijn reis. Zij en Meta’s stem hielpen me daar te komen waar mijn diepste pijn lag. Het lag daar waar ik het niet verwachtte, in mijn hart. Handig had ik alle jaren om die plek heen geleefd. Maar daar lag het dan, een pijn die kou veroorzaakte, die me nu na ruim dertig jaar waarschijnlijk ziek maakte. Ik sprak nooit over de oorzaak van de pijn, een gebeurtenis die allang was ondergedoken. Ik leefde verder aan het oppervlak en zo leek er niets aan de hand. Toen ik ouder werd verlangde ik hevig naar kinderen waardoor de gebeurtenis steeds weer bovenkwam, scherp, maar het verdween ook weer. Uiteindelijk bleef ik kinderloos, maar er was dus wel een kind waar ik mee verbonden ben en dat ervaarde ik voor het eerst tijdens de reis, met een overweldigend gevoel van licht en liefde. En ook na de reis heeft het gevoel me niet meer verlaten. Het enige dat me spijt is dat ik nu pas een Helende Reis heb kunnen maken. Mijn leven had er zo anders uitgezien als ik in een veel eerder stadium deze mogelijkheid had aan kunnen grijpen. Na afloop schreef Meta voor mij op een kaart wat mijn Bron was. Wat me kon helpen, wat de les was die ik hieruit zelf formuleerde en de boodschap van mijn hart. Ze belde me na een week op om te vragen hoe het met me ging? En na een maand belde ze opnieuw, we spraken over mijn vorderingen en ze vroeg me om mijn ervaringen met de reis op papier te zetten zodat ze die kon delen met anderen. Dat heb ik hierbij met plezier gedaan. Ik hoop dat anderen dezelfde weg mogen gaan en dat zij net zoveel baat hebben bij deze reis als ik. En nu, na 6 maanden is het resultaat verrassend goed. De gynaecoloog die ik al jaren bezoek en die mij al drie keer geopereerd heeft vanaf 2002, was verbaasd en zeer tevreden. We hadden een goed gesprek over mijn holistische aanpak van de Helende Reis, Reiki, een dieet en Chinese kruidentherapie. Hij zei, het is moeilijk om patiënten een andere weg te laten bewandelen. Om ze een alternatieve emotionele behandeling of een dieet te laten volgen. De motivatie om zo’n traject in te gaan is vaak erg klein, ondanks de zichtbare resultaten, zoals nu bij jou. Want van de 3 endometriose cystes waar ik voor kwam, was er één helemaal verdwenen, de andere twee waren van 7 en 10 cm doorsnede geslonken naar 3,5 en 5 centimeter. Ik slik nog steeds kruiden, geef mezelf dagelijks Reiki en hoop daarmee in de toekomst helemaal vrij te zijn van deze vorm van cystes. Mocht ik weer eens tegen iets aanlopen waar ik geen weg mee weet dan zal ik zeker opnieuw een Helende Reis bij Meta maken.

Met hartelijke groet, Jeannette

Inzichten in patronen en emoties

Koffers gepakt? Fijne reis!! Dat zei mijn vriend tegen mij voordat ik naar Meta ging om een Helende Reis te maken. Voordat het zover was dat ik de reis ging maken zijn daar veel twijfels en vragen aan vooraf gegaan. Een goede vriendin vertelde mij over de reis en wekte mijn interesse, zou dat wellicht iets voor mij zijn? Maar daar kwamen ook de twijfels, wat ging ik me nu op mijn hals halen, eigenlijk zit ik best lekker in mijn vel, geen traumatische ervaringen gehad in mijn leven…Zou ik deze balans dan verstoren? En waarom? Na het boek van Brandon Bays gelezen te hebben zag ik dat anders, het zou meer een cadeautje zijn voor mezelf, ik zou meer inzichten kunnen krijgen in patronen waar ik in vast zit en zou achter mijn diepste emoties komen. Zodoende begon ik aan de reis. Ik had geen ervaring met meditatie en vond het in eerste instantie ook wel wat moeilijk om me voor te stellen dat ik als het ware in mezelf ging kijken. Doordat ik Meta volledig vertrouwde kon ik met haar begeleiding die stap wel maken en kwam in een andere bewustzijnslaag terecht. Wat niet wil zeggen dat je in hypnose bent of zo, want ik was volledig bij en kon ook elk moment uit het proces stappen als ik dat zou willen. Ik was verbaasd dat ik alles heel helder zag en zelf kon beschrijven waar de problemen of blokkades zaten (in welk lichaamsdeel dit opgeslagen was) en welk gevoel of emotie dit bij mij opriep. Ik was eigenlijk verbaasd over mijn eigen inzicht! Tijdens de reis ging ik bewust door die emotielagen heen (en ervoer het gevoel helemaal) om daarna weer in de laag te komen die daar onder zit (welk gevoel komt er naar boven). Uiteindelijk kwam ik bij het basisgevoel uit. Samen met Meta bekeek ik een situatie die voorgevallen was en welke eigenschappen ik nodig zou hebben gehad om deze situatie beter aan te kunnen; was dat Moed? Vergevingsgezindheid? Vrede? Liefde? Humor? Daarna bekeek ik de situatie opnieuw en merkte dat het geen vervelend gevoel meer opriep (nu vertel ik het natuurlijk erg snel, maar dit gaat stap voor stap). Wat ik het mooie vond van de reis was dat ik zelf zag en ervoer waar bepaalde patronen (zoals mijn verantwoordelijkheidsgevoel) aan ten grondslag lagen, welke emoties daar allemaal mee te maken hadden. Ik kreeg een heel helder beeld hoe ik dit in de toekomst anders zou doen en vertelde dit als het ware aan mezelf. Aan het eind van de reis maakte ik een brief voor mezelf waar ik eigenlijk een aantal tips inzette voor mezelf. Als ik deze nu terug lees, denk ik: Wat een wijsheden! Dat heb ik toch niet verzonnen? Maar dat heb ik wel opgeschreven… Eigenlijk zit de wijsheid dus in jezelf. En heb je er volgens mij het meest aan als je iets van jezelf aanneemt en zelf inziet in plaats van iemand anders die je vertelt hoe je iets zou moeten doen.

Marijn

Hele oude pijn uitgewerkt en ik voel me 10 kilo lichter

Ik heb eerst het boek “De Helende Reis” van Brandon Bays gelezen voordat ik naar Meta Rook ging. Het was een heftige en emotionele reis. Gevoelens waarvan ik dacht dat ik ze had afgesloten, staken in alle hevigheid de kop weer op. Ik had ze heel diep weggestopt en niet verwerkt. Door diep in mijzelf te kijken maar vooral die pijn helemaal te voelen en te ondergaan word je sterker en kom je er beter uit. Na de sessie had ik het gevoel of er een steen van 10 kilo uit mijn lijf was verdwenen. Ik voelde me blij en gelukkig en ik had het idee dat ik op de goede weg was en ben. Emoties horen bij het leven, door ze volledig te accepteren en te voelen kan je ze beter verwerken en van je af laten glijden.

A.K.